Més d’una cinquantena d’establiments participen en la 5a Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí

Fins al 7 de gener, grans i petits gaudeixen de la cinquena edició de la Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí.

Aquest any, un personatge malvat s’ha emportat els regals i els ha amagat! En Xalarí i la Xalarina han investigat i han descobert que els ha amagat pels comerços del municipi, però… no hi són tots!!! Quins falten?

Els participants han de cercar petites reproduccions de les mascotes familiars que s’amaguen en desenes d’aparadors repartits entre Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró. Cada reproducció mostra un dels regals perduts.

Per a localitzar els pictogrames d’en Xalarí o la Xalarina, les famílies disposen d’un plànol orientatiu que es pot recollir a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. En aquesta ocasió, s’han dissenyat dues gimcanes diferents. Una inclou els comerços de Platja d’Aro (amb 44 establiments participants). I la segona inclou els comerços participants de Castell d’Aro, S’Agaró i Parc d’Aro (amb 14 establiments participants). Podeu fer una de les dues o totes dues.

Quan en el plànol hàgiu marcat els regals que mostren en Xalarí i la Xalarina i descobert quin falta (un regal diferent per a cada gimcana), cal portar la gimcana completada a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro per a rebre l’obsequi.

Els establiments adherits a la iniciativa es poden identificar perquè tenen un vinil de participant en la gimcana de Nadal i es recomana fer-la durant l’horari comercial.

La gimcana també pretén donar a conèixer els pictogrames, que són suports visuals que faciliten la comunicació a tothom i fan el municipi cada dia una mica més inclusiu.

Els pictogrames són dibuixos que representen i comuniquen un concepte o objecte, perquè una imatge val més que mil paraules.

Una de les principals dificultats de persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) és la comunicació i la interacció social, de manera que sovint els resulta extremadament complicat no només entendre el món que els envolta, sinó també expressar-se. Moltes persones amb TEA són no verbals, és a dir, no han desenvolupat el llenguatge oral i es comuniquen a través de sistemes augmentatius i alternatius de comunicació (SAAC) amb imatges.

Els pictogrames utilitzats a la gimcana són propietat d’ARASAAC (Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.