Obres de reforç del mur de contenció al torrent de la Coma a la plaça Poeta Sitjà de Castell d’Aro

Des del mes de febrer, estan en marxa les obres de reforç del mur de contenció al torrent de la Coma a la plaça Poeta Sitjà de Castell d’Aro, una actuació que s’emmarca en el projecte de reurbanització global de la plaça Poeta Sitjà.

Amb el desenvolupament del projecte de reforç del mur, s’entra en la recta final del projecte de reurbanització de la plaça.

En l’informe redactat prèviament a aquest projecte de reforç, es va verificar que una part del mur, a causa de la seva antiguitat, requeria un reforç estructural perquè no complia amb els coeficients de seguretat mínims requerits per la normativa vigent. La resta de murs sí que complien els coeficients de seguretat que fixa la normativa actual.

L’execució dels treballs consisteix en el moviment de terres, la construcció dels fonaments i murs de formigó armat, la instal·lació de micropilots i pilots helicoidals i les feines de drenatge i d’impermeabilització dels murs.

Una de les fases més laborioses de l’execució és la instal·lació dels pilots helicoidals, que són uns pilots d’acer amb hèlices de diferents diàmetres soldades al llarg del pilot, que s’introdueixen per rotació en el terreny, i suporten la càrrega dels murs. En aquest cas, unes feines més complexes de l’habitual perquè els pilots han de passar entre les arrels dels arbres de la plaça que hi ha més a prop del torrent. Si no es fes amb suficient cura, es posaria en risc la supervivència de l’arbrat.

L’obra suposa una inversió de més de 77.000 euros. I un cop finalitzin els treballs, encara quedarà una darrera actuació, l’acabament de les obres de reurbanització de la plaça en aquest sector.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Amat, confia que ambdues fases estaran acabades entre el mes de maig i començament de juny, si avancen al ritme desitjat i no surten imprevistos.

Podeu consultar el projecte de reforç del mur de contenció al torrent de la Coma aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.