El 62è Festival de la Porta Ferrada arriba amb 13 artistes internacionals exclusius i 20 artistes debutants

Aquest matí s’ha presentat el 62è Festival de la Porta Ferrada, que convertirà Sant Feliu de Guíxols en l’epicentre cultural del sud d’Europa del 5 de juliol al 20 d’agost.

El Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, està a punt de tornar per a la seva edició número 62, convertint-se en una cita ineludible per als amants de la música.

Amb el reconeixement de ser el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i una impressionant llista de més de 30 actuacions, 17 d’exclusives amb 13 artistes internacionals, l’expectació per aquest esdeveniment és més alta que mai.

En paraules de Sergi Roselló, director adjunt del festival: “Presentem de nou un programa excepcional en la línia dels darrers anys que sota la direcció i producció de TheProject ha anat creixent edició darrera edició. Durant aquest període el festival ha anat implementant un ambiciós programa de sostenibilitat i millores com la producció circular i el benestar dels veïns i ciutadans de Sant Feliu”.

Per part de l’ajuntament el regidor Josep Saballs, “Els sèniors diuen que els anys no perdonen, tot el contrari al que succeeix amb Porta Ferrada, a cada edició que passa es va enfortint, i agafant múscul, no en va , ser el degà de Catalunya li permet lluir bagatge, amb un present il·lusionant i un futur que genera grans expectatives. Ho tenim tot, la Ciutat, els Espais, la Història, el Patrimoni, la Cultura, els Ganxons…”

Segons el director artístic del festival, Albert Mallol “El projecte artístic d’aquesta 62a edició continua obrint nous camins que busquen equilibrar les arrels del Festival, amb noves propostes que pretenen eixamplar l’espectre del seu públic”.

Més de trenta espectacles configuren una programació que va, des dels clàssics del Pop i Rock dels darrers cinquanta anys, icones indiscutibles com l’incombustible Tom Jones o la presència per primer cop a comarques gironines del líder de KISS, Gene Simmons. Un esdeveniment que dona força a les tretze exclusives internacionals del programa.

L’aposta continuada pels grans de la música moderna del segle XXI tenen el seu espai amb els esperats TwoDoor Cinema Club i el seu indie-electrònic festiu. També l’exquisidesa del músic suec José González, el Pop nacional amb Robe Iniesta, cantant de Extremoduro, Hombres G, en el seu únic concert a Catalunya aquest estiu o el doble concert de Seguridad Social & La Guardia, en un remember dels vuitanta amb molta força.

Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peyaencapçalen els grans artistes del país, junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i Figa Flawas, aquesta nodrida representació catalana, junt amb altres produccions del festival, sumen el 33% del total de la programació en llengua i producció nacional.

El Jazz sempre ha estat present en les programacions del Festival, enguany té el seu propi cicle sota el nom Voices off Jazz. Diversos registres amb la veu com a protagonista ens portaran a un espectacular cartell del gènere. El millor cantant de Jazz reconegut a escala mundial GregoryPorter obrirà el cicle després de molts anys sense trepitjar terres catalanes, ens visita per primer cop al Festival. Andrea Motis amb el seu nou projecte discogràfic, amb més de vint músics a l’escenari, i, l’estrena en exclusiva del nou disc de Madeleine Peyroux, configuren un cicle únic en el marc del Festival.

Més enllà de l’Atlàntic ens arriben el “Rei de la Salsa”, Gilberto Santa Rosa, el referent mundial de la música brasilera Toquinho i la mexicana Julieta Venegas.

Aquests nous camins tenen nom propi i ens ajuden a ordenar l’extensa programació del Festival. La creació del minicicle SOLOBACH representa un salt qualitatiu d’envergadura en la programació clàssica del Festival. Un cicle que volem donar continuació en les pròximes edicions i que es fixa en les obres per a instrument solista que el geni J. S. Bach va escriure. Per endegar aquest cicle tres figures mundials del gènere portaran l’essència de J. S. Bach a l’església-monestir: FabioBiondi amb partites i sonates per a violí sol, Miklós Perényiamb les Suites per a violoncel, i les conegudes Variacions Goldberg amb el gran clavicembalista francès PierreHantaï.

Les grans obres del repertori català tenen sempre un espai al Festival, la Camerata de Música Catalana, que tan bon record ens va deixar fa dos anys, torna amb un repertori que va des de Juli Garreta, Morera, Brotons i CarlesMarigó, pianista que tocarà la part solista de l’estrena del seu concert.

El Festival d’humor Salat, la celebració anual que destaca el millor de la comèdia actual, arriba a la seva quarta edició, que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol. Durant aquest cap de setmana la localitat esdevé l’epicentre de l’escena, amb un cartell molt atractiu i activitats complementàries (actuacions al carrer, taules rodones…) que el converteixen en un dels principals festivals d’humor del país.

Andreu Solsona, Charlie Pee, Ángel Martín, Facu Díaz i Miguel Maldonado, Grison i Mentes Peligrosas amb Ana Morgade, Silvia Abril, David Cepo i JJ Vaquero conformen la programació d’enguany.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.