La Gran Rua del Carnaval de Platja d’Aro desafia la pluja amb la participació de milers de figurants

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro 2024 desafia aquesta tarda la pluja; i després d’esperar que amainés el xàfec una hora i quart, l’activitat s’ha iniciat finalment a les 17.15 h.

Inicialment, estaven previstes 65 colles a concurs amb 4.700 figurants. Un cop finalitzi la Rua es podrà fer recompte final de participació i públic, però serà lleugerament menor en la participació perquè a causa de les inclemències meteorològiques alguna colla s’ha retirat a última hora.

La desfilada l’ha obert la carrossa dels Reis Carnestoltes 2024 de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, de la Colla Els Pimpons, i les màximes autoritats carnavalesques: Judith, Reina Pimpona més esbojarrada i de la festa una enamorada i Jordi, Rei dels Pimpons més engrescador, que entre vi i vi aixeca el pirulí; i també de les colles dels Carnestoltes dels Carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols -Els Grillats- i de Santa Cristina d’Aro -Els Caganers Alegres- (totes tres fora de concurs).

Pel cor de Platja d’Aro hi desfilen colles d’una dotzena de poblacions de les comarques gironines: Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d’en Bas, Caldes de Malavella, Santa Pau, Palamós, La Bisbal d’Empordà, Llagostera i Sant Joan Les Fonts.

De totes les colles inscrites, 22 van apuntar-se en la modalitat de Carrossa Petita, 28 en Carrossa Gran i 15 com a Comparses.

En la modalitat de Colles Locals de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró hi participen les propostes dels Anem de Conya, Qui Ens Ha Enredat, Els Botiflers, Vas Dat, I a tu què t’importa?, Els IV Gats, Sense Límits, Somos los que Somos, El Collonuts, No Me’n Recordo, Els Descarrilats, La Banda del Pati, La Xalana del Port i l’estrena dels Impuntuals.

Els premis han crescut un 25% enguany, assolint els 11.000 euros. Hi ha cinc guardons (de 1r a 5è Premi) per a les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua. El lliurament de premis és avui mateix dissabte 10 de febrer (01 h) al Palau d’Esports i Congressos en el marc del ball amb la Fundación Ibiza (entrada gratuïta).

Les colles guanyadores es decideixen a partir de puntuació dels membres del jurat que ho fa d’acord amb criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació.

En la rua també s’han habilitat espais d’atenció de la Policia Local, Protecció Civil i Punt Lila d’informació, sensibilització i prevenció de conductes de risc i de situacions de violència de gènere. També accés especial a localitats per a persones amb mobilitat reduïda. I des de l’any 2020, tampoc es permet la presència d’alcohol dins la rua.

El Carnaval de Platja d’Aro 2024 proposa de 3 al 14 de febrer una quinzena d’activitats d’esperit familiar i popular. Després de les jornades destacades dels Sopar de Colles i el Canvi d’Atributs, de les Trobades Infantils o de Dijous Gras, aquest diumenge 11 de febrer les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants davant l’Ajuntament (11-14 h) i Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 14 de febrer (19 h), amb la tradicional comitiva fúnebre i la sardinada popular, clourà els actes. 

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.