Ja es poden presentar obres en el 24è Concurs literari per a gent gran

Des de dijous passat, 18 de gener, fins al 29 de febrer a les 19 h, està obert el termini per a la presentació d’obres de la 24a edició del Concurs literari de Gent Gran, que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi i la Biblioteca Mercè Rodoreda amb motiu de la celebració de la Festa de Sant Jordi.

Es tracta un concurs literari amateur dirigit a totes les persones majors de 60 anys que estiguin empadronades al municipi i/o que siguin socis/sòcies de les associacions de gent gran de la població.

Les obres poden estar escrites en català i castellà, amb un màxim de vuit pàgines per persona. Es pot presentar un treball per persona. Ha de ser inèdit i no pot ser extret d’un text ja publicat ni de cap altre autor/a.

El certamen es divideix en les categories: Relats basats en memòries, Temàtica lliure i Poesia.

El jurat està format per dues persones representants de l’Ajuntament i tres persones relacionades amb la cultura, l’educació i/o la literatura que viuen i/o treballen al municipi.

El jurat avalua les obres tenint en compte la redacció i la qualitat literària del text. A més, amb la voluntat de recuperar el llenguatge col·loquial de la Vall d’Aro, desaparegut per l’homogeneïtzació i els mitjans de difusió, també es valora emprar paraules i expressions que s’utilitzaven antigament, encara que avui es considerin faltes d’ortografia o barbarismes.

El jurat pot declarar desert qualsevol premi i, en el cas de no ser adjudicat, concedir accèssits.

El 1r i 2n guanyador de cada categoria obtindrà un premi. El lliurament de premis es farà dins la programació de la Setmana de Sant Jordi a la Biblioteca Mercè Rodoreda. L’acte serà obert al públic.

Com s’ha de presentar l’obra?

Ha de ser original, escrit a màquina o ordinador, a doble espai i a una sola cara. Recordeu que les obres poden estar escrites en català i castellà. No es poden superar les vuit pàgines per autor/a. Les obres presentades portaran el títol, l’edat de l’autor, i la categoria, però no el nom.

Cal adjuntar l’obra un sobre tancat que indiqui: “24è Concurs literari amateur per a gent gran”, el títol de l’obra i la categoria. A l’interior del sobre, una fotocòpia del DNI, l’adreça i el telèfon de l’autor/a.

Sempre que sigui possible, cal fer arribar l’escrit, també, per correu electrònic a ccivic@platjadaro.com o gentgran@platjadaro.com o bé en format electrònic (llapis de memòria, cd…).

Les obres s’han de presentar al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro de dilluns a divendres (10-13 h i 15-19 h), o bé a l’Espai Escoles Velles de Castell d’Aro) de dilluns a divendres (9-13 h i 15-19 h).

La participació en el concurs implica l’acceptació íntegra d’aquestes bases i la conformitat amb el veredicte del jurat, que és inapel·lable.

L’Ajuntament es reserva el dret de publicar les obres en un llibre commemoratiu. Qualsevol imprevist serà resolt pel jurat i els membres organitzadors.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.