En marxa la recollida solidària de joguines a la Vall d’Aro per a destinar-los a famílies vulnerables

Fins al 3 de gener, Creu Roja Sant Feliu de Guíxols – Vall d’Aro, amb el suport dels tres ajuntaments, promou l’habitual recollida solidària de joguines que es destinaran a infants de famílies amb menys recursos econòmics de casa nostra.

Des de començant de novembre, la recollida s’ha dut a terme a diferents equipaments municipals. Però, amb l’arribada de les Festes, s’unificarà a la seu de Creu Roja Sant Feliu de Guíxols – Vall d’Aro. Els jocs i joguines es poden lliurar dins l’horari de funcionament de les oficines de Creu Roja.

Una desena de voluntaris i voluntàries s’encarreguen de coordinar tota la campanya.

Des de Creu Roja Joventut ens expliquen que hi ha hagut una davallada en les aportacions i fan una crida a la solidaritat de tothom per aconseguir el màxim nombre de joguines abans del 3 de gener. Especialment, per a la franja d’edat que va dels 0 als 3 anys.

A Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró s’han inscrit en la iniciativa una trentena de famílies amb una cinquantena d’infants de fins a 10 anys (nascuts entre els anys 2013 i 2023). Les famílies sol·licitants han de complir diferents requisits familiars, socials i econòmics.

El lliurament de les joguines tindrà lloc el dia 4 de gener (10-12 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro; i caldrà presentar necessàriament el resguard que s’entrega en el moment de la inscripció, anar-hi a l’hora convinguda i fer-ho sense els fills.

Els seus drets en joc

Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, Creu Roja Joventut duu a terme la campanya de la Joguina Educativa des de fa trenta-u anys. Enguany vol aconseguir 75.000 jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques, que s’entregaran a 25.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya.

La crisi derivada de la inflació de preus ha empitjorat la situació de moltes famílies, que travessen grans dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a alimentació, habitatge, energia i transport.

En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies, que prioritzen l’adquisició de productes de primera necessitat. Per això, aquesta campanya esdevé crucial per garantir el dret que aquests nens, nenes i joves accedeixin al joc.

Evolució de la campanya

Enguany la campanya incorpora alguns canvis de model. Així, diverses oficines locals de la Creu Roja aposten per promoure botigues de joguines a les seves seus perquè les famílies puguin escollir-hi les joguines més adequades en funció dels interessos i gustos dels seus infants, sempre amb el suport i assessorament de voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut.

A més, a banda de la recollida de joguines es potencia, tant entre la ciutadania com entre el món empresarial, les donacions econòmiques, ja que faciliten que l’organització adquireixi directament a un preu fora de mercat les joguines que es necessiten en funció dels grups d’edat, gustos i necessitats individuals i així poder lliurar el joc o joguina que millor s’adapti a cada infant.

Les donacions es poden fer a través del lloc web Campanya de Joguines 2023.

De fet, des de l’àmbit empresarial s’ha promogut en els últims anys, també, la recollida de joguines i les donacions entre la seva plantilla i el voluntariat corporatiu.

No obstant això, ha crescut especialment la col·laboració en la campanya de joguines mitjançant les donacions econòmiques directes, aportacions que en els darrers 5 anys ha representat un total de més de 145.000 euros.

El valor de la joguina educativa

Les joguines no solament són font d’oci per als nens, nenes i joves, sinó que ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives o a relacionar-se. Aquí resideix la importància del fet que cada infant tingui una joguina, i la família i l’entorn entenguin perquè aquest tipus de productes han de ser adequats a cada persona, edat i capacitats.

Sota la mateixa premissa, Creu Roja Joventut vol donar valor a les activitats de sensibilització sobre la joguina educativa tant a les famílies dels infants participants del projecte, com també a la població general i les empreses col·laboradores.

L’objectiu és continuar apostant per la sensibilització de totes les persones de referència dels infants i l’entorn social i així promoure l’ús de jocs i joguines com eines educatives i de transmissió de valors en el context escolar i familiar.

En aquesta línia, es busca que les joguines siguin no bèl·liques, no sexistes i educatives per afavorir les actituds de respecte i cooperació, ja que són elements transmissors de valors socials i permeten afavorir valors com la creativitat, la tolerància, la diversitat, el respecte o la igualtat.

Dins del compromís de l’organització amb el medi ambient, no falta la sensibilitat sostenible, incentivant que la donació sigui d’aquells jocs fabricats a partir de materials amb menor impacte mediambiental.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.