Una trentena de municipis se sumen al manifest de Salou contra el decret llei sobre habitatges d’ús turístic

Aquest dimecres, el Parlament de Catalunya sotmetrà a debat i votació el decret llei 3/2023, del 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d’ús turístic (Tram. 203-00038/13).

Una trentena de municipis d’arreu de Catalunya, entre els quals hi ha Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, s’han adherit al manifest de l’Ajuntament de Salou contra el decret llei sobre habitatges d’ús turístic -o HUT- impulsat pel Govern, per les inquietuds que genera la norma.

El manifest destaca la importància de l’autonomia local i qüestiona el decret per envair les competències urbanístiques municipals i vulnerar el principi d’igualtat entre municipis i territoris. Els signants destaquen l’impacte econòmic negatiu que la regulació podria tenir sobre les economies locals, especialment als municipis turístics, ja que, afirmen, els HUT representen el 39,4% de l’oferta d’allotjament a Catalunya.

El document qüestiona la legalitat del decret perquè considera que podria vulnerar el principi d’autonomia municipal i la seguretat jurídica, a més de ser incompatible amb la legislació estatal i de la Unió Europea. Els signants del manifest expressen preocupació pel fet que la nova normativa no resoldrà els problemes d’accés a l’habitatge, sinó que podria fomentar habitatges buits i l’economia submergida.

Per tot plegat els municipis afectats demanen la suspensió de l’aplicació del decret fins que s’arribi a un “consens satisfactori”. Sol·liciten un procés de consulta més ampli que involucri tots els sectors afectats i que s’explorin alternatives per a una regulació més específica que tingui en compte la diversitat i les particularitats de cada municipi.

Alhora demanen que s’inclogui no només la població empadronada, sinó també la població flotant i vacacional en l’avaluació dels efectes de la regulació sobre els municipis. Aquest enfocament “més inclusiu” garantiria que les polítiques reflecteixin “millor” les necessitats de la població afectada.

Entre els municipis que s’han sumat a la iniciativa de Salou hi ha Alp, l’Ametlla de Mar, Begur, Cadaqués, Calafell, Deltebre, Espot, l’Escala, Palafrugell, Platja d’Aro, Queralbs, Roses o Tossa de Mar.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.