El X Rallye Platja d’Aro Històric en marxa

Aquest divendres a la tarda ha començat el X Rallye Platja d’Aro Històric amb la prova nocturna. El Rallye continuarà aquest dissabte, 2 de desembre, amb la prova convencional.

La jornada d’aquest divendres ha començat a primera hora de la tarda amb la publicació del recorregut de la primera etapa, les verificacions i la sortida del primer participant des de la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro a les sis. La prova nocturna ha estat opcional. Mentre que la prova d’aquest dissabte tindrà un format normal i serà puntuable per la Copa.

Aquest ha estat el recorregut de la primera etapa.

Amb una vuitantena d’inscrits, el X Rallye Platja d’Aro Històric, un dels més esperats de la temporada, tanca la Copa de Regularitat Gironina 2023.

El Rallye Platja d’Aro Històric planteja 600 km dividits en dues seccions, recordant trams i espais mítics de les proves de la dècada dels 70, 80 i 90’s. Els participants recorren la Costa Brava, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva i les Guilleries.

Recordant les primeres edicions

La Primera edició del Rallye Platja d’Aro del 1987 fou una prova de velocitat puntuable pel Campionat d’Espanya de Rallyes de l’època, amb la victòria de Salvador Servià-Jordi Sabater VW Golf GTI 16 V. Dels 125 inscrits que hi havia llavors, 42 vehicles eren Renault 5 GT Turbo, enquadrats dins la “Copa Renault” del Campionat d’Espanya, la Copa Renault Catalunya, el Trofeu Opel Corsa i el Volant Racc.

La segona edició del Rallye, el 1988, també va ser puntuable pel Campionat d’Espanya de Rallyes amb una participació de més de 100 inscrits. Aquell any se l’endugué Carlos Sainz-Luis Moya, amb un Ford Sierra Cosworth, quan era també puntuable pel Campionat de Catalunya de rallyes i enmarcats dins la Copa Renault del Campionat d’Espanya, el Desafio Peugeot, Copa Renault Catalunya i el Volant Racc.

Fent una mica més d’història, la prova platjarenca va patir una aturada fins al 2009 quan Retrocurses ja la va organitzar en format de regularitat i va ser denominat Rallye Platja d’Aro Històric. En aquest primer any regularista, els guanyadors varen ser J.Codina-C.Ricard competint amb un Porsche 911.

A partir de 2016, s’inicia una nova etapa de la mà de Classics Rent Services. Tota una dècada d’un Rallye amb pedigrí que reuneix el bo i millor de la regularitat de casa nostra, que és puntuable per la Copa Gironina de Regularitat. El municipi, a més, viu el moment emocionant de la clausura del campionat amb el lliurament de premis de la Copa 2023.

El Rallye aquest dissabte, 2 de desembre

L’activitat en el parc tancat començarà de bon matí, però el primer participant no sortirà fins al migdia. Consulteu el programa a continuació.

Més informació a Classic Rent Services, l’empresa organitzadora.

(Imatges de Sergi Camdelacreu)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.