Autoritats, entitats, veïns i veïnes commemoren el 25N amb activitats de conscienciació

Aquest dissabte és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. Entorn del 25N, la Comissió d’Igualtat i l’Ajuntament organitzen diverses activitats de sensibilització i reivindicació.

Sota el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència, aquest matí a partir de les 11:30 h, tenen lloc els actes centrals a la Sala d’Actes de l’Ajuntament amb la lectura del manifest de la diada amb representació institucional, d’entitats i ciutadania; poema a càrrec del Grup de Teatre Social; performance del Grup de Teatre de Joves; exhibició del curtmetratge d’ETC amb debat i reflexió posterior; la xerrada Què és el SIAD? (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb les psicòlogues d’aquest recurs comarcal; i l’Arbre dels Desitjos de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro.

A més, durant tota la setmana, s’han fet activitats de sensibilització. La Unitat de Joventut de l’Ajuntament ha ofert tallers pedagògics sobre igualtat de gènere i diversitat sexual, afectiva i de gènere en els grups de 3r ESO de l’Institut Ridaura de Castell d’Aro. En el mateix centre, en el marc de la dinamització de les estones de pati (PIDCES), s’ha difós informació sobre la Línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120 i s’han treballat dinàmiques i reflexions sobre què és la violència i com erradicar-la.

En paral·lel, la Unitat de Dinamització Comunitària ha organitzat tallers de sensibilització al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro en el marc dels projectes de La Plaça del Món i del Punt de Trobada de Gent Gran.

Durant tota la setmana també s’impulsa la seva difusió de la Línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120 amb una campanya a les xarxes socials (@centrecivicvicplatjadaro · #anemalarrel) amb la finalitat de conscienciar a la població de la importància i el deure d’intervenir i actuar es presencia o s’és coneixedor d’una situació de violència masclista. Alhora que si hom és víctima també pugui saber quins recursos es poden activar per demanar ajuda.

Línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120 disposa de diverses professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d’emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües. A través de la línia s’ofereix: recepció de peticions d’informació; atenció directa d’un equip psicològic especialitzat; un primer assessorament jurídic; derivació als recursos de la xarxa de violència masclista si escau; seguiment dels casos i coordinació amb els serveis de la xarxa d’atenció i recuperació integral; i activació dels serveis d’emergència i del Servei d’Intervenció en Crisis.

La campanya municipal per a la difusió de la línia, a part, s’acompanya de la distribució de cartells elaborats pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb el telèfon de la línia d’atenció a espais i equipaments municipals, sobretot en els seus lavabos, un espai íntim i segur.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.