Aplec del Remei de Castell d’Aro, aquest diumenge

Aquest diumenge, 8 d’octubre, se celebra una nova edició de l’Aplec del Remei a la Pineda del Pessebre Vivent de Castell d’Aro. L’aplec l’organitza l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport institucional de l’Ajuntament.

El programa d’activitats per aquesta edició és el següent:

11.30 h · Celebració de la paraula · Església de Santa Maria

12.15 h · Pregària i ofrena floral a la Mare de Déu del Remei

12.30 h · Audició de sardanes · Cobla Foment del Montgrí

14 h · Arrossada popular (preu: 4 euros · tiquets: Carnisseria Calvet · Cal portar-se el servei)

16 h · Animació infantil · Fefe i Cia.

Una mica d’història de l’aplec

L’any 1189 Pere Saguer, qualificat d'”home honrat” de la Vall d’Aro va donar al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols les terres que més tard seria el mas o granja anomenat de les Eroles, més conegut actualment com El Remei. Els monjos hi tenien un petit oratori perquè els masovers i els frares llecs que tenien cura del conreu de la granja hi poguessin complir amb els seus deures religiosos.

Es conta que al segle XVI hi hagué una terrible epidèmia, que s’estengué per la conca del Ridaura, i fou llavors quan a l’esglesiola es va col·locar la imatge de Nostra Senyora del Remei. L’oratori, havent-se fet popular, esdevingué una ermita i posteriorment motiu de l’aplec que en l’actualitat, per motius logístics, s’ha traslladat al nucli de la vila de Castell d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.