Un home mor mentre feia pesca submarina a Platja d’Aro

Els Bombers de la Generalitat, en col·laboració i sota el comandament del Grupo Especial de Actividades Subacuáticas (GEAS) de la Guardia Civil, han rescatat aquest dissabte a la tarda el cos d’un home que ha mort mentre practicava pesca submarina a aproximadament una milla de la costa del Port d’Aro.

A les 16.24 hores el Centro de Coordinación de Salvamento Marítimo de Barcelona ha alertat el 112 de la desaparició d’una persona en el decurs d’una immersió de pesca esportiva. Immediatament, s’han activat tres dotacions terrestres dels parcs de Vall d’Aro i Lloret i tres més del Grup d’Actuacions Especials Subaquàtiques (GRAESub), que s’hi han desplaçat des de Cerdanyola fent ús d’un helicòpter. 

L’home navegava a bord d’una petita embarcació en companyia d’un amic. Ambdós s’alternaven per fer immersions en apnea a Roca Alta, un aflorament rocós situat a aproximadament una milla nàutica (1.852 metres) de la bocana del port d’Aro i a uns 36 metres de profunditat. En veure que passaven els minuts i el company no emergia, l’home a bord de l’embarcació ha fet una immersió d’auxili i, immediatament, ha donat l’alarma al servei d’emergències marítimes, que a la seva vegada ha alertat el 112. 

Els submarinistes de la Guàrdia Civil, tal i com està establert a efectes de competències, han encapçalat l’operatiu de rescat. Després d’una primera immersió dels efectius del GEAS, els submarinistes dels GRAESub han aconseguit accedir al cos i marcar-ne la situació. A continuació, s’ha procedit a una extracció immediata en vistes de l’anunci de mal temps. L’embarcació de Salvamento Marítimo l’ha transportat fins a terra ferma. 

A l’indret de l’accident hi ha accedit també embarcacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local. La Guardia Civil s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident i les diligències judicials corresponents.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.