Els parcs aquàtics gironins afronten la sequera amb els deures fets per reduir el consum d’aigua

Aquadiver de Platja d’Aro afronta la temporada en plena sequera amb un conjunt d’inversions fetes al llarg dels últims anys que els permeten reduir el consum d’aigua.

El director del parc, Julià López-Arenas, assegura que “els parcs aquàtics movem molta aigua, però en gastem poca”.

De fet, López-Arenas recorda que la major part de l’aigua que consumeixen és per regar les plantes. Per optimitzar aquest consum, Aquadiver de Platja d’Aro i WaterWorld de Lloret de Mar, que pertanyen en el mateix grup empresarial, han anat substituint els aspersors per regs de gota a gota. Això els ha permès reduir 20.000 m³ en tres anys.

Per tant, en plena sequera i restriccions d’aigua, els parcs aquàtics de la Costa Brava arriben preparats, perquè des de fa anys ja emprenen accions per reduir el consum d’aigua i millorar-ne l’eficiència.

López-Arenas detalla que des de 2018 van decidir canviar el model de vegetació que hi havia al parc. Fins aleshores, els visitants podien trobar-hi moltes flors de temporada en les zones d’enjardinament.

Aquestes flors, però, necessitaven molta aigua i això va portar-los a replantejar-se quin tipus de vegetació calia posar als parcs. Per això van decidir plantar-hi espècies autòctones que els permeti aguantar millor les condicions climatològiques de la zona i això implica menys rec.

Per altra banda, els parcs van renovant de forma progressiva el sistema de rec. Si bé al principi hi havia un sistema d’inundació, fa uns anys es va canviar pel model d’aspersors.

El director d’Aquadiver i WaterWorld ha assegurat que estan canviant tots els sistemes de reg per un gota a gota que els permet optimitzar encara més l’aigua, posant especial èmfasi en la necessitat d’ampliar-lo a tot el parc.

Una altra mesura que ha comportat estalvi en l’aigua és substituir algunes de les zones de pas que eren de gespa per un altre tipus de paviment.

Si bé mantenen les zones perquè la gent s’hi estiri, el parc ha reduït les extensions de gespa ornamental. Aquest conjunt de mesures porten una reducció del consum d’aigua. El 2019 el parc consumia 70.000 m³ l’any, mentre que l’any passat el consum total es va quedar en 55.000 m³.

Un circuit tancat en atraccions

Les atraccions tenen un circuit tancat i això fa que “pràcticament el 94% de l’aigua és la mateixa tota la temporada”. Abans de començar la temporada, van omplir les piscines. Per fer-ho, el 42% de tots els litres provenen dels dipòsits propis que tenen els parcs. L’objectiu és incrementar aquesta aigua provinent de pous propis per evitar haver d’estirar la xarxa pública.

font: Informatius RPA i ACN

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.