600 infants i joves participen en els Casals municipals 2023

Amb el primer dilluns del mes de juliol han començat els Casals d’Estiu, Casal Esportiu i Casal Jovestiu, que s’allargaran fins al 31 d’agost, i que organitza l’Ajuntament.

Al voltant de 400 nens i nenes de 3 a 12 anys s’han inscrit en els Casals d’Estiu de la Pineda de Riuet a Platja d’Aro, i l’Institut Ridaura i l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro. Pel mes de juliol s’han cobert totes les places i per l’agost n’hi ha de disponibles.

Aquest any el fil argumental és el cinema. Com a eixos de treball es duran a terme activitats de sensibilització de la diversitat funcional, cultural, de gènere, de medi ambient i sostenibilitat i sobre alimentació saludable.

L’entrada i la sortida del Casal és esglaonada. Les famílies disposen de 30 minuts per deixar i recollir els seus fills i filles. L’entrada s’ha avançat 15 minuts respecte d’altres anys i entren de 8:45 h a 9:15 h. Per a la sortida es manté el mateix horari, de les 13.30 h a 14 h. També existeix el servei de menjador, que s’acaba a les 16 h.

Una cinquantena de monitors i monitores són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i joves i fer-los gaudir al màxim del seu temps de lleure, d’una manera activa i divertida, en el marc d’una oferta educativa integral. L’equip humà està format per les directores, monitors/es i premonitors/es, amb la titulació de monitors/es i premonitors de lleure. I la major part de l’equip té experiència en l’àmbit de l’educació i el lleure educatiu. Els premonitors/es són nois i noies menors de 18 anys i també hi ha persones de pràctiques de monitors/es i nois i noies menors d’edat que fan d’ajudants. El personal del casal d’estiu rep càpsules formatives sobre benestar emocional, acompanyament emocional als infants, nutrició, prevenció d’assetjament, primers auxilis, diversitat funcional, igualtat, etc.

Avui també han començat el Casal d’Estiu Jove i el Casal Esportiu amb un centenar de joves apuntats a cada proposta durant el juliol. I una vuitantena, a l’agost, pel que fa a en el Casal d’Estiu Jove.

El Casal Esportiu va dirigit a infants i joves de 8 a 12 anys i fan jocs preesportius i activitats aquàtiques (bàsquet, handbol, tenis, korfbal, vòlei platja, bàdminton, skateboard, senderisme-orientació, vela, caiac, snorkel i pàdel surf).

El Casal Jovestiu, dirigit a joves de 13 a 17 anys, també l’integren el Casal lleure esport, Estiu en streaming i un Curs de premonitor/a. A més, inclou colònies, acció comunitària i voluntariat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.