Interacció generacional en la caminada pels drets de les persones grans a Platja d’Aro

Aquest dijous, 15 de juny, es commemora el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, un problema mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones.

“El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament la població femenina”, afirma el Consell de la Gent Gran de Catalunya.

Seguint aquesta línia, des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Dipsalut i diversos ajuntaments de la comarca, s’han organitzat diverses accions per defensar els drets de les persones grans.

A Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró es fa una caminada popular pel Parc dels Estanys amb un recorregut d’uns 500 metres. L’activitat compta amb participants de totes les edats, entre els quals hi ha alumnes de les tres escoles de primària de la població que, per grups, plantegen preguntes i intercanvien experiències amb persones grans de la població.

En altres municipis de la comarca com Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, la Bisbal d’Empordà, Pals, Palafrugell, Torroella de Montgrí o la Tallada d’Empordà també es fan manifestacions, caminades i lectures d’un manifest que remarca la importància de crear consciència pública sobre aquest tipus de violència, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta causa.

Finalment, s’ha proposat als participants de les caminades vestir-se amb una samarreta blanca per defensar aquests drets.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.