PSC i JUNTS signen el pacte de govern 2023-2027


Les dues primeres forces més votades, en el govern 2023-2027

L’actual i futur alcalde, Maurici Jiménez, ha explicat que s’ha treballat “amb pressa, però sense pausa” per poder signar el pacte amb Junts. L’acord, segons ha dit Jiménez, reflecteix la voluntat dels votants que, “van confiar en el PSC, com a primera força, però també amb Junts, com la segona més votada”.

Aquest no és el primer cop que les dues formacions governen en coalició, sinó que també ho van fer el 2015, quan va assumir l’alcaldia l’històric alcalde Joan Giraut, que aleshores encapçalava Junts. Ara, li tocarà liderar l’oposició sent la tercera força més votada al municipi amb 2 regidors.  

La portaveu de Junts, Imma Gelabert, ha explicat que hi ha hagut punts en què ha calgut “confrontar programes”, però que han arribat a bon port per formar un “equip cohesionat”. Gelabert també ha assegurat que “tot i que els partits tenen visions diferents en àmbit supramunicipal, això no prima a l’hora de prendre decisions pel municipi”.

En aquesta línia, Jiménez i Gelabert han detallat que es treballarà amb un Consell de Govern que els permetrà “aplicar una visió comuna dels dos grups”.

Cartipàs municipal repartit

Pel que fa al cartipàs municipal, PSC i Junts ja s’ha repartit les regidories pel pròxim mandat que ratificaran al ple de cartipàs.  Maurici Jiménez, a banda de l’alcaldia, ocuparà el càrrec de regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis Interns i Comunicació. I la portaveu de Junts, Imma Gelabert, es quedarà la regidoria de Turisme, Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació.

Els regidors del PSC encapçalaran les àrees d’Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans (Mónica Ríos); Urbanisme i Obres (Josep Amat); Cultura, Tradicions i Educació (Maria Blanco); Esports i Salut (Marc Medina) i Serveis, Mediambiental i Benestar Animal (Daniel Riera).

Junts ocuparà les regidories d’Hisenda i Patrimoni (Lluís Pujol); Activitats Econòmiques, Via Pública i Infància (Pilar Rojas) i Joventut, Noves Tecnologies, Administració Digital i Mobilitat (Joan Amat).

Les tinències d’alcaldia se les han repartit al 50%. El PSC es quedarà la segona i la cinquena amb Mónica Ríos i Josep Amat, respectivament. I Junts la primera, tercera i cinquena amb Imma Gelabert, Lluís Pujol i Pilar Rojas.

En roda de premsa, han destacat que els objectius d’aquest govern són “millorar equipaments, serveis, infraestructures, la vida dels veïns i veïnes, la projecció econòmica del municipi i convertir Platja d’Aro en un millor atractiu turístic”.

Aquest 2023, les eleccions del 28 de maig han deixat un ajuntament fragmentat, que va passar de tenir sis grups municipals a vuit. El PSC va treure 6 regidors; Junts, 4 i la formació de Bloc Nacionalista Català, encapçalada per l’exalcalde Joan Giraut, 2 més. La resta de partits van obtenir un sol regidor: SOM – Tots per l’Empordà, ERC, Partit Autònoms, La Vall d’Aro en Comú i Vox.

font: Informatius RPA i ACN

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.