Salvem Belladona, reclama que es facin complir les ordenances que prohibeixen la presència de gossos a la cala i es reforci la informació

A finals del mes passat, es va conèixer que la cala Belladona, compartida entre els municipis de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, i Calonge i Sant Antoni, no serà una platja per a gossos en els pròxims mesos, mentre no s’arreglin els topalls administratius que impedeixen als animals entrar a la sorra.

A principis d’abril, els dos ajuntaments van anunciar que la cala es convertia en platja per a gossos per a donar resposta a una demanda tant d’usuaris com del sector turístic. Ho van fer a les portes de la Setmana Santa i, des d’aleshores, nombrosos propietaris la visiten amb els seus animals.

La decisió, però, no va agradar a un grup de veïns de dues urbanitzacions properes (la de Treumal a Calonge i la de Politur a Platja d’Aro). Es van constituir en la plataforma ‘Salvem Belladona’, van entrar instàncies als ajuntaments i també han presentat denúncies perquè la decisió es tirés enrere, sostenint que la platja per a gossos, entre d’altres, era “il·legal” perquè s’havia fet contravenint les ordenances.

Què diuen les ordenances de cada municipi?

En el cas de Calonge, l’article 15 de l’Ordenança Municipal de Policia i Bon Govern recull que a les platges s’hi prohibeix “l’accés i la presència de gossos”. I pel que fa a Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, l’article 20 de l’Ordenança de Control i Tinença d’Animals diu literalment: “És prohibida la presència d’animals a les platges del municipi, als parcs infantils i zones de joc infantil”.

Calonge i Sant Antoni tampoc no havia demanat els permisos correctament

A això, a més, també s’hi va sumar un error comès per l’Ajuntament de Calonge a l’hora de tramitar el pla d’usos de les platges per a aquesta temporada (un document que recull quins serveis i elements s’instal·laran a la sorra). El consistori no va fer constar que la seva part de la cala Belladona no seria un espai per a gossos, com sí que va fer el municipi platjarenc al tram que li pertocava. Calonge i Sant Antoni tan sols va demanar autorització a la Generalitat per instal·lar un cartell informatiu i ocupar un metre de la platja. La Generalitat va permetre esmenar l’error.

Preparar-ho tot perquè l’any 2024 pugui ser una realitat

En un primer moment, l’alcalde, Maurici Jiménez, va fer un decret que provisionalment permetia la presència de gossos al seu tram de la cala Belladona aquesta temporada.

Però la modificació de l’ordenança, en la qual s’hauria d’incloure un afegitó on es digui que els gossos no poden accedir a les platges del municipi “excepte en aquells espais que estiguin senyalitzats”, no es va poder aprovar abans de les eleccions Municipals. I, el primer ple on es podria portar ja serà el de juliol. I si tirés endavant, abans no entrés en vigor també caldria afegir-hi el termini d’exposició pública i al·legacions. És a dir, la culminació del procés aniria més enllà de l’estiu.

I veient, també, la decisió de Calonge i Sant Antoni d’acotar només un tram de la cala Belladona per a gossos, Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró va decidir tirar enrere el decret d’alcaldia i no permetre l’accés dels gossos en el seu tram aquest estiu, perquè això contravé “l’esperit inicial”.

L’Ajuntament avança, però, que la voluntat és preparar-ho tot de cara a l’any vinent perquè la cala Belladona sigui un espai per al bany dels animals.

Salvem Belladona, es queixa que continuen entrant animals a la cala

Després del cap de setmana llarg de la segona Pasqua, on hi ha hagut una gran afluència de turisme a casa nostra i a les platges, els membres de Salvem Belladona han tornat a denunciar a través de les seves xarxes socials que hi ha famílies que visiten Belladona amb els seus animals.

En les publicacions reclamen que es facin complir les Ordenances que prohibeixen la presència de gossos a la Belladona, que senyalitzin amb rètols advertidors de sancions i que posin agents cívics a la Cala per fer-ho complir.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.