9a edició del Festival familiar Xalaro

Aquest dissabte, 3 de juny, Platja d’Aro ha celebrat la novena edició del Festival Xalaro, el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar, amb un programa de 8 espectacles de música, circ, teatre de carrer i instal·lacions interactives, a l’aire lliure, entorn del Passeig Marítim i tots de caràcter gratuït.

Enguany, ha presentat la novetat de concentrar totes les propostes en una sola jornada i l’avançament en el calendari dues setmanes per no coincidir amb les múltiples celebracions de final de curs i de temporada de centres educatius, activitats extraescolars i clubs esportius.

S’ha pogut gaudir de les instal·lacions interactives de Guixot de 8 (12-19 h) amb L’altra vida de les coses (jocs inventats i construïts amb materials recuperats). També del circ de la Cia. Non Sin Tri (12 h) amb l’espectacle iNSTants; de la discoteca silenciosa amb auriculars personals de Silent Disco Kids (12-22 h); i del teatre de carrer de les companyies Poca Cosa Teatre (16.30 h) amb L’ou, i Campi Qui Pugui (17.15 h) i el muntatge Asteroid. La música ha protagonitzat la segona part de la diada amb el concert Avui fem pop d’Orelles de Xocolata (18 h); la música itinerant sobre bicicletes Music on cycles de La Dinamo (19 h), i el hip hop del muntatge Flow de Pulmon Beatbox (20 h).

Alhora també han tingut protagonisme la Xalarina i en Xalarí, les dues mascotes del turisme familiar del municipi: hi ha ahgut espais al Passeig Marítim amb C/ Barcelona (on s’instal·larà el Mini Club a partir del 3 de juliol) per fer-s’hi fotografies i aconseguir un dels seus globus (11:20-13 h), que fins a esgotar existències també s’ha pogut demanar a l’Oficina de Turisme. També durant el Xalaro -però també tot l’any- es pot tornar a gaudir de les gimcanes familiars On són la Xalarina i en Xalarí? Amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics de Platja d’Aro. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completades totes, cal lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un regal commemoratiu.

Amb el pas de les successives edicions, el Festival Xalaro ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca de la comoditat del públic assistent i la millora global d’una programació que ha acollit les actuacions, entre d’altres, de Pep Bou, Els Amics de les Arts, Macedònia, El Pony Pisador, Els Atrapasomnis, Sant Andreu Jazz Band, Brodas Bros, The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, heavy per Xics, Pepa Planta i Toti, Lax’n’Busto, Dàmaris Gelabert, Cia.La Tal, The Risas, Orchestra Fireluche, Gossos, The Hanfris Quartet, Guillem Albà, La Tresca i la Verdesca, Cia.La Bleda, Obreses, Peyu, Reggae per Xics, Xiula o El Pop Petit, entre altres.

Des de l’any 2014 el municipi està acreditat per l’Agència Catalana de Turisme amb el segell de qualitat Platja en Família, que el certifica com un destí ideal per aquest model de vacances, estades o sortides gràcies a una oferta d’establiments d’allotjament, restauració i oci dissenyats per facilitar-nos l’acollida. També per una aposta pública per garantir la seguretat dels més menuts, alhora que els ofereix un ampli ventall d’espais de lleure -com el Mini Club cada estiu a la Platja Gran-, parcs i zones verdes, i els ofereix una àmplia proposta d’activitats configurada per tallers, concerts, visites guiades, animació a la platja, concursos culturals i grans esdeveniments pensats per gaudir-ne en família.

El festival és una iniciativa de la Unitat de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i podeu consultar tota la programació a www.xalaro.cat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.