Platja d’Aro acull la trobada i competició Internacional Football Arbitration Moot, única al món

Se celebra fins dissabte i és la primera i única trobada del món de les seves característiques que se centra específicament en la llei el futbol

L’International Football Arbitration Moot (IFAM) és una competició anual de mooting (de debat i discussió) per equips, i és el primer i únic del món que se centra específicament en la llei del futbol.

El dret del futbol és una àrea del dret apassionant que evoluciona ràpidament, i que els estudiants poques vegades es troben durant els seus estudis universitaris.

L’IFAM ofereix en els i les participants una oportunitat única per explorar i participar en un concurs que està dissenyat per oferir als competidors una experiència integral i global d’arbitratge i disputes internacionals de futbol.

Els assistents procedeixen de més de vint països de tot el món i els professionals ensenyen o han estudiat a prestigioses universitats, entre altres Harvard (EUA), Bocconi (Itàlia), Esade (Barcelona).


Participants i ponents de prestigi de diversos àmbits del futbol

Entre els assistents i ponents, a les activitats que es desenvolupen a Platja d’Aro, hi ha els millors advocats, agents, àrbitres esportius, personal de la FIFA, estudiants, consultors o directors esportius. Tots ells conviuran durant 3 dies per intercanviar i debatre sobre molts temes relacionats amb el futbol. Els assistents han treballat o treballen amb diversos clubs com FC Barcelona, ​​Madrid, Manchester City, Girona, La Lliga, Premier League, FIFA i molts altres.

Un esdeveniment, 3 fases

En una primera fase, durant el mes de febrer, els participants van impartir el Football Moot Crash Course, uns dies de classes en línia per a tenir tots els coneixements legals necessaris per competir amb èxit en el concurs. Els temes que van tractar en el Crash Course estaven relacionats amb la teoria jurídica sobre el dret esportiu, el Reglament de la FIFA sobre l’estatut i la transferència de jugadors, i el Codi d’arbitratge relacionat amb l’esport del Tribunal d’Arbitratge de l’esport. Durant el curs també van dur a terme sessions pràctiques sobre la redacció d’apel·lacions i respostes, amb alguns consells sobre com actuar en les audiències arbitrals, etc.

En una segona fase, durant el mes de març i fins a mitjans abril, els equips han treballat des de casa seva en rondes escrites per a presentar les seves apel·lacions, respostes i l’estructura de les seves audiències orals.


L’última fase a Platja d’Aro

Finalment, tenen lloc les audiències orals. Aquesta darrera fase es fa presencialment i, en la primera edició de l’esdeveniment, han triat Platja d’Aro per a celebrar-la.

Tanmateix, l’IFAM és més que un concurs de mooting. A part de les 3 rondes, semifinals i finals de moots (les presentacions orals), la trobada es complementa amb una cerimonia de benvinguda, un cicle de conferències, networking i una Nit de gala.

La Conferència IFAM tindrà lloc el dissabte a l’hotel Aromar entre les 15 h i les 19 h i es tractaran temes d’actualitat com la necessitat d’una Superlliga Europea i si la FIFA ha de modificar el mercat de fitxatges, donant més poder als jugadors.

Hi haurà ponents i participants que han representat jugadors com a Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i David Villa, entre altres.

IFAM vol obrir camí a la nova generació d’advocats de futbol

Els organitzadors d’IFAM han explicat que “volem que IFAM resulti ser una experiència educativa inoblidable per als seus participants, que obri camí a la nova generació d’advocats de futbol, on mostrin el seu talent i desenvolupin les seves habilitats professionals en un entorn realment únic, i esdevingui l’esdeveniment on els joves advocats puguin combinar la seva passió pel futbol i el dret”.

“A diferència d’altres moot, l’IFAM que celebrem a Platja d’Aro va més enllà d’un moot court normal; reproduïm la realitat d’un arbitratge de futbol completament, inclosa la redacció de comunicacions escrites i audiències presencials i davant d’àrbitres del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (organisme amb seu a Laussane, Suïssa) i advocats esportius de prestigi mundial”, han conclòs.

L’alcalde, Maurici Jiménez, els ha agraït que hagin escollit la Costa Brava i Platja d’Aro per a la celebració de la trobada, que s’adreça principalment a estudiants universitaris, però també està oberta a qualsevol persona que vulgui ampliar la seva experiència i coneixement entorn del dret esportiu i del futbol.

Els participants competeixen en el concurs de manera individual o en equip (amb un mínim de dos i un màxim de cinc membres). Cada participant rep un certificat de participació en l’IFAM i està en joc diversos premis:

• Equip guanyador de l’IFAM 2023
• Equip de Subcampió IFAM 2023
• Equip semifinalista IFAM 2023 (x2)
• IFAM 2023 Millor presentació escrita (apel·lant)
• IFAM 2023 Millor presentació escrita (Enquestat)
• IFAM 2023 Millor orador (premi individual)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.