9 empreses, serveis i espais del municipi se certifiquen en turisme inclusiu, un segell pioner a Catalunya

En el conjunt del Baix Empordà s’han reconegut 32 empreses i serveis turístics que promou el turisme inclusiu

El Terracotta Museu de Ceràmica ha acollit, aquest matí, el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, una experiència pionera a Catalunya.

Per tercera vegada, s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió, un conjunt de 32 propostes turístiques: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.

A Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró s’han certificat: l’Oficina de Turisme, Platja Gran de Platja d’Aro, Cala Sa Conca, Parc dels Estanys, Magic Park Saló de Joc i Apostes, Bar Bona, Hotel Els Pins, Hotel Planamar i Via Verda El Carrilet.

Podeu consultar les certificacions específiques de cada establiment, servei i espai aquí.

L’acte ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé, l’alcalde de La Bisbal d’Empordà, Enric Marquès i la tècnica de turisme del consell comarcal, Montse Nualart.

En l’acte s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat que han adaptat la seva oferta. Els distintius fan referència a discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

Durant l’acte, el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat “que és el tercer any que podem celebrar aquest acte i vull destacar que cada any els distingits augmenten en nombre, prova evident que el sector turístic creeu en l’accessibilitat com a element de sostenibilitat i, per tant, de qualitat turística”. Segons Dilmé, “tenim un distintiu propi que garanteix al visitant que allò que se certifica com a accessible està validat per una empresa externa i que és 100% fiable, un fet que dona credibilitat al pla i a la feina que fem tots plegats”.

Turisme per a tothom al Baix Empordà

Durant l’acte, s’ha presentat la nova publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà” que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en turisme accessible.

La publicació aglutina les 32 propostes turístiques esmentades.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribueix a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible a les empreses i serveis participants en la publicació. La publicació també es pot trobar digitalment a la pàgina web turística comarcal www.visitemporda.com i està adaptada perquè persones invidents la puguin consultar també.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.