Alumnes de l’IES Ridaura al primer Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà

El Saló ha informat sobre les necessitats del mercat de treball a la comarca, els camins professionals a escollir i es presenta l’oferta d’FP i certificats de professionalitat del Baix Empordà

Aquest dimarts i dimecres s’ha celebrat el 1r Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà en el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge.

Un punt de trobada de tota l’oferta de formació professional present al Baix Empordà que ha tingut diversos objectius: informar a les persones joves pel que fa a les necessitats del mercat de treball a la comarca, exposar-los diferents camins professionals a escollir i presentar-los l’oferta d’FP i certificats de professionalitat del Baix Empordà.

El Saló ha nascut de la voluntat de potenciar la formació i l’ocupació de qualitat a la comarca de la mà d’una entesa i treball conjunt entre el món acadèmic i el laboral.

El Saló ha reunit 34 estands amb una representació de les 21 famílies professionals d’FP i Certificats de Professionalitat. També hi han estat presents empreses, gremis, institucions públiques, oficines de treball o cambres de comerç.

Institucions i agents del territori han ofert un ventall de conferències per a proporcionar serveis complementaris d’orientació i acompanyament. S’han dut a terme 15 conferències i 29 tallers amb l’objectiu de motivar, inspirar, i orientar segons interessos, habilitats i segons l’estat actual del mercat de treball.

Un concurs amb premis, tallers pràctics i més han arrodonit l’oferta del saló.

Uns 2.000 alumnes de 4t d’ESO, batxillerats i cicles de 15 instituts de la comarca han visitat el recinte. Entre els quals, els alumnes de l’Institut Ridaura de Castell d’Aro.

Xavier Dilmé, vicepresident i conseller comarcal de Promoció Econòmica ha explicat que la fira “sorgeix de la voluntat tots els sectors de la comarca, tant públics com privats, que es dediquen a la formació. També era una voluntat per les empreses tenir un punt de contacte on poder conèixer futurs treballadors de primera mà”.

Juan José Torres, director del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha assenyalat que: “el sector de treball ha canviat i encara ha de canviar més, fa moltes dècades que estem arraconant certs oficis i certes professions, de pensar que l’FP era una formació de segona i això ha provocat una situació en la qual el mercat laboral demana persones qualificades i les empreses no les troben”.

“Aquest saló és molt necessari perquè fa que els joves puguin tenir una mostra i descobrir quins agents formatius els poden ajudar per poder exercir el seu ofici” ha dit Adam Manyé, director dels Serveis Territorials d’Educació.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro ha destacat que “és un èxit perquè hem aconseguit moure tots els gremis i instituts de la comarca. Hem col·laborat entre el Consell Comarcal, el SOC i diferents administracions per aconseguir acostar el món del treball als alumnes, que es troben en unes edats on tenen molts dubtes de cara al seu futur”.

El Saló s’ha organitzat amb la coordinació de la taula FP Baix Empordà i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Podeu cercar més informació sobre l’oferta d’FP del Baix Empordà en el web fpbaixemporda.com,

Els instituts que imparteixen FP al Baix Empordà són a la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Guíxols i l’Escola Agrària i Alimentària Empordà.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.