La històrica Colla Els Pipas de Platja d’Aro, punt i seguit

Es va fundar l’any 1979 i és estat un referent del Carnaval platjarenc

Per primera vegada en la història del Carnaval de Platja d’Aro, la Colla Els Pipas, la colla més antiga del municipi, no la veurem a cap rua ni a les activitats carnavalesques.

Fons de la mateixa colla ens han explicat que ha estat una decisió difícil, relacionada amb el relleu generacional. La colla no s’ha desfet, però els membres actuals han decidit no participar més, a l’espera que les joves generacions d’Els Pipas tornin a agafar les regnes del projecte en els pròxims anys.

La Peña Carnavalesca Els Pipas es va fundar l’any 1979, quan es començava a recuperar la festa del Carnaval a la població.

Un dels seus fundadors, Andrés Zimmermann, que va traspassar l’any 2018, va ser un dels promotors de la internacionalització del Carnaval de Platja d’Aro. Inspirant-se en el Carnaval de Lucerna a Suïssa, d’on era originari, el Carnaval platjarenc va incorporar a la festa les comparses i les bandes musicals a peu de carrer.

Els Pipas també van ser promotors, amb altres colles de la vila, de la Federació de Colles de Carnaval de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Enguany fa 20 anys de la constitució de la federació.

La previsió de la colla és que pugui recuperar l’activitat d’aquí a uns cinc anys. Fins aviat, Pipas!

Les colles, en evolució constant

Durant gairebé mig segle de vida del Carnaval de Platja d’Aro, l’evolució de la festa sempre ha anat lligada a la creació, fusió i desaparició de colles. També de períodes de descans dels seus membres.

Alguns dels grups que també formen part de la història del Carnaval són Colla Urbanització Dalmau, Colla Vall d’Aro, El Cavall Bernat, La Colla, La Colla Baix Empordà, La Colla de Fenals, La Mainada o La Marxeta.

Aquest 2023 les colles locals que participen en el Carnaval són Vas Dat, Qui ens ha enredat, Els Pimpons, No me’n recordo, Anem de conya, Els Descarrilats, Els Collonuts, I a tu què t’importa, IV Gats, La Banda del Pati, La Xalana del Port, Sense Limits, Somos lo que somos i Els Botiflers.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.