Joan Giraut abandona el grup municipal de Junts i passarà a ser regidor no adscrit

Giraut aquest dimarts ha formalitzat la sol·licitud, que s’ha d’aprovar per plenari en el pròxim ple municipal

Joan Giraut ha entrat en el registre de l’Ajuntament la sol·licitud per passar a ser regidor no adscrit un cop s’aprovi el canvi en el pròxim plenari municipal.

A l’espera que ell mateix expliqui les raons de la sortida del grup municipal de Junts per Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (JxCat-JUNTS) en la sessió plenària, que previsiblement tindrà lloc la setmana vinent, Pilar Rojas, que substituirà a Giraut com a portaveu del grup municipal, ha explicat a aquest mitjà que des de Junts “respecten absolutament la decisió personal que ha pres Joan Giraut”.

Joan Giraut ha pres la decisió a cinc mesos de les eleccions municipals i de tancament del mandat 2019-2023. Durant la seva llarga trajectòria en la política municipal mai havia estat regidor no adscrit.

L’any 2019, Joan Giraut va presentar-se com a candidat a l’alcaldia per novena vegada consecutiva. I va concórrer en els comicis locals com a independent dins de la llista de Junts per Catalunya. La falta d’acord per formar govern, va provocar que, en aquest mandat, hagi exercit fins a la pròxima sessió plenària com a cap de l’oposició. En les pròximes eleccions del mes de maig, Joan Giraut no es presentava com a candidat a l’alcaldia.

Amb la nova situació, fins a final de mandat, el grup municipal de Junts per Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (JxCat-JUNTS) el formaran Pilar Rojas, Mónica Mir i Emma Gimbernat. Recordem que Junts va començar el mandat amb cinc regidors i regidores. Ara fa un any, Christian Prat va decidir agafar el mateix camí i passar a ser regidor no adscrit pel fet de concórrer a les pròximes eleccions liderant el projecte polític, en clau local, del PDeCAT.

Una mica abans, l’edil, Joel Masdéu, va sortir del grup municipal de JuntsxCAT per motius personals i laborals i va renunciar a la seva acta de regidor. El va substituir Emma Gimbernat. I, en els pròxims dies, el grup de regidors no adscrits incorporarà a Joan Giraut.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.