Activitats i una campanya de sensibilització institucional amb motiu del 25N

La Comissió d’Igualtat i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, commemora amb el lema ‘Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència’, aquest divendres 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, amb diverses activitats i una campanya de sensibilització institucional a partir de desmitificar diverses frases fetes, sovint normalitzades, però de contingut i rerefons masclista.

Els actes es concentren a Platja d’Aro, on a la Plaça de l’Ajuntament (17 h) s’hi farà la lectura del manifest de la diada amb representació política, d’entitats i ciutadania de diverses edats. Tot seguit, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (17.30 h) s’hi desenvoluparà un acte cultural amb lectura de poemes, teatre-fòrum amb grup de teatres social del Centre Cívic Vicenç Bou, la projecció d’un curtmetratge creat pel grup de teatre local ETC, l’Arbre dels Desitjos elaborat per l’Associació de Dones de la Vall d’Aro i un refrigeri final.

També, el pròxim dilluns, 28 de novembre (19 h), a la Biblioteca Mercè Rodoreda, s’hi farà la presentació de llibre Maite vaig ser jo, podries ser tu, d’Àngels Roura Massaneda. Un volum sobre violència de gènere que fa un retrat i mostra el modus operandi de les persones maltractadores, que exposa el recorregut intern pel que transita la víctima i que dona eines per ajudar a terceres persones. Tot seguit, taula rodona amb la participació de Berta Carreras, psicòloga de l’Àrea d’Atenció a les Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà; Mónica Hernández, del Cos de Mossos d’Esquadra adscrita al Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial Baix Empordà-Sant Feliu de Guíxols; i d’Albert Sierra, Degà del Col·legi d’Advocats de Girona.

En relació a la campanya institucional i de sensibilització d’enguany s’han instal·lat una col·lecció de grans adhesius a diversos espais públics amb algunes dites populars i la seva contraposició amb l’esperit de la diada del 24-N:

· Quien se pelea se desea / L’amor no fa mal, i si en fa, no és amor

· Els draps bruts es renten a casa / Que ser dona no ens costi la vida

· Con la cuchara que has escogido, tienes que comer / Ens volem lliures i sense límits

· A la dona i a la burra, cada dia una surra / Trencar el silenci ens protegirà

· Tu con tantas curvas y yo sin frenos / Les floretes són assetjament: del meu cos no s’opina

· Quiero una mujer bonita, callada y que no me diga nada / El feminisme és la noció radical que les dones són persones

· Si no quieres flamenquito, no toques las palmas / Només sí és sí

· Els problemes de parella es resolen en parella / Davant la violència, actua.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.