Les IX Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro en marxa

El leitmotiv de les jornades 2022 és “Fotografia i Sostenibilitat”

Platja d’Aro acull a partir d’aquest vespre la IX Edició de les Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro.

Fins al pròxim diumenge, 6 de novembre, la cita reuneix amants de la fotografia d’arreu del planeta amb fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional.

El leitmotiv d’enguany és “Fotografia i sostenibilitat” i vol oferir eines i conceptes per treballar la fotografia de la forma més sostenible possible.

L’inici de les jornades té lloc aquest vespre a la Masia Bas de Platja d’Aro amb la inauguració i la presentació de les obres guanyadores del Concurs Fotogràfic Educant la Mirada 2022, que en aquesta edició ha comptat amb 420 projectes participants provinents de 55 països diferents dels cinc continents.

La inauguració té la participació del fotògraf Xavier Sureda, guanyador del premi local, que parla del seu projecte “STREET MOBIL, Venice Beach” i tindrà un intercanvi d’impressions amb els assistents.

Les jornades fotogràfiques continuaran durant el cap de setmana amb tallers, conferències i una projecció que esdevindran un “meeting point” per poder intercanviar, oferir i rebre coneixements i impressions entorn de la fotografia amb el repte de la sostenibilitat com a objectiu.

Hi destaquen els següents ponents:

SAVANNAH DODD. LA IMPULSORA DEL PROJECTE PHOTO ETHICS CENTRE OFERIRÀ DOS TALLERS PER TREBALLAR EL VINCLE ENTRE L’ÈTICA I LA SOSTENIBILITAT I EXPLORAR QUINS SÓN ELS PRINCIPIS ÈTICS MÉS SIGNIFICATIUS PER CADA FOTÒGRAF.

SHOOTING FOR CHANGE. AQUESTA ORGANITZACIÓ SENSE ÀNIM DE LUCRE IMPARTIRÀ, DE LA MÀ DE NICOLLÒ BRUNA I DAVIDE CAMESASCA, DOS TALLERS PER TREBALLAR EL REPORTATGE SOCIAL I ELS SEUS LÍMITS ÈTICS I PRESENTARÀ EL DOCUMENTAL “THE LOST KIDS OF KALAHARI” QUE RETRATA ELS ESFORÇOS D’UNS NENS DE LA TRIBU NAMA PER FER LA SEVA VIDA EN UN ENTORN VIOLENT I SOTA UN RISC CONTINU D’ABUSOS I PRIVACIÓ A LA REGIÓ D’HARAP DE NAMÍBIA.

L’assistència als tallers i seminaris de les Jornades Fotogràfiques, que enguany recuperen el 100% de la presencialitat, és gratuïta. Cal, però, inscriure’s prèviament, perquè les places són limitades.

L’organització

Les “Jornades Fotogràfiques” són una iniciativa de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb l’organització a càrrec de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada. Les jornades varen néixer l’any 2014 com una aposta ferm des de la biblioteca per apropar la cultura fotogràfica al municipi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.