Joan Mateu exposa fins al setembre una quarantena d’obres de pintura i escultura a Castell d’Aro

La mostra pot visitar-se de dimarts a divendres a les 18 a les 21 h i els caps de setmana i festius d’11 a 13 h i de 18 a 21 h

Fins al 25 de setembre, les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, acullen l’exposició ‘Mare Internum’ del polifacètic artista gironí, Joan Mateu.

Joan Mateu (Salt, 1976) exposa una quarantena de peces de pintura i escultura. L’autor n’explica el següent en una conversa amb Ricard Planas, editor de la revista Bonart i crític d’art: “Coneixem el mar mediterrani majoritàriament com a Mare Nostrum, però antigament també es parlava del Mare Internum, pel fet d’estar tancat. Aquest terme definia perfectament la meva interpretació, intima i personal del mediterrani, i concretament de la Costa Brava”. Sobre el seu interès sobre les roques, el temps i el mar, protagonistes de moltes de les obres explica: “Les roques, solemnes i majestuoses, han estat, i són, testimonis de la història; el pes de la memòria. Quan s’observen amb detall, hi podem llegir el rastre del temps. La violència del seu origen i l’erosió, causades per la fricció de l’aigua i les inclemències del temps, deixen en elles l’empremta d’un univers de matisos (…) Així com les roques, estàtiques, impassibles, transmeten la sensació de temps aturat, el mar, en moviment constant, ens fa evident el pas del temps. Aquesta confrontació temporal crea tensió. Un xoc constant entre dues forces imponents. Aquesta lluita, i la riquesa de matisos d’aquests dos elements, han despertat el meu interès per entendre i reproduir la seva complexitat”.

Joan Mateu -pintor, dibuixant, gravador i músic ocasional- va néixer en una família d’aquarel·listes i la seva passió per la pintura es va anar forjant durant la seva adolescència. L’any 1999 es va instal·lar a Barcelona per estudiar a La Llotja. El 2002 va fer la seva primera exposició individual, tret de sortida de la seva carrera artística que transcorre amb regularitat a galeries i fires d’arreu d’Europa i dels Estats Units. Dels nombrosos reconeixements obtinguts destaquen el 10è Premi Ricard Camí (2007) i dos premis especials a Arte Laguna de Venècia (2011). Amb els anys ha construït un imaginari particular amb un discurs en què la relació entre natura i arquitectura hi tenen un pes específic, i també la incorporació de la figura humana. En les darreres èpoques, la seva obra té deixos de realisme màgic, tràgic i reflexiu al mateix temps. 

La mostra pot visitar-se, de dilluns a divendres (18-21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h), amb accés lliure i gratuït.

Més informació sobre l’artista i la seva obra a joanmateu.com.

(fotos de Joan Castro)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.