4 persones detingudes, en un mateix dia, per robatoris amb violència i intimidació

Els fets van passar diumenge i la Policia Local ha detingut dos menors per robatori amb intimidació i de dues persones més per robatori mitjançant el modus operandi “teletubbie”

La primera de les actuacions es va produir el 8 d’agost a les 02:45 hores, quan la Policia Local va rebre la trucada d’un jove informant que acabava de ser víctima d’un robatori amb intimidació.

De seguida es van desplaçar dues patrulles policials per atendre la víctima i recopilar informació sobre el presumpte robatori. La víctima, de 20 anys, va informar que es trobava a la zona de l’SkatePark de Platja d’Aro en companyia d’altres amics, passant l’estona i xerrant. Al lloc es van apropar dos nois joves i es van adreçar a la víctima demanant-li el que portava a sobre, mentre un d’ells mantenia una mà a la butxaca amb intimidació, com si portés un objecte contundent, tipus navalla. En sentir-se intimidat, la víctima els va entregar els 50 euros que portava i una cigarreta electrònica tipus vapper.

Un cop recopilada tota la informació, la descripció dels dos autors del robatori i el sentit de fugida, les patrulles van iniciar la recerca d’aquestes persones. A uns 150 metres del lloc dels fets, una de les patrulles va localitzar dos joves que corresponien amb la descripció facilitada per la víctima i els seus acompanyants. En l’escorcoll dels dos joves, menors d’edat, es van localitzar els 50 euros i la cigarreta electrònica.

Els menors van ser traslladats a comissaria per a esclarir els fets i fer gestions de localització dels pares per a fer-los el lliurament. Quan els presumptes autors es trobaven a comissaria, la víctima va reconèixer-los plenament com les persones que li havien sostret els seus efectes.

Els dos menors, de 17 i 15 anys, veïns de Girona i Esparreguera, respectivament, van ser detinguts per un presumpte delicte de robatori amb intimidació.

L’altra actuació es va produir també el 8 d’agost a les 09:40 hores, quan la Policia Local va tenir coneixement que un vehicle, implicat en furts i robatoris amb violència, emprant el modus operandi “teletubbie”, acabava d’entrar a municipi.

Aquesta metodologia delictiva consisteix a fer que una dona s’acosta a la víctima, normalment un senyor d’avançada edat, enganyant-la dient-li que és família seva o coneguda, o bé proposant-li directament tenir algun tipus de contacte sexual. Quan hi són a prop i, aprofitant el moment del contacte, de manera molt lleu els roben les cadenes que porten penjades al coll i també rellotges. Es tracta de moviments molt ben pensats i entrenats que, en la gran major part de les ocasions, acaben amb èxit per part dels delinqüents.

Se’n diu mètode “teletubbie” o “mimosa” perquè les delinqüents s’acosten de forma afectuosa a la víctima. De fet, cal recordar que els Teletubbies és aquella sèrie infantil de televisió en la qual, constantment, deien els uns als altres: «Fes-me una abraçada!». D’aquí, el nom de la tipologia del robatori.

En aquests robatoris, normalment un home dona cobertura a l’acte delictiu amb un vehicle per a facilitar la fugida de la dona un cop s’ha comès el fet delictiu, arribant inclús a participar en el fet si la víctima oposa resistència i l’autora no pot fugir del lloc en ser agafada per la mateixa víctima.

En el cas que ens ocupa, diferents patrulles de paisà de la Policia Local van fer seguiment del vehicle per diferents carrers de municipi, observant que anava conduït per un home i portava d’acompanyant una dona. Les patrulles van poder veure com aquest vehicle reduïa la velocitat quan passava a prop de persones grans que passejaven per la vorera i els mirava meticulosament. Fins i tot en alguna ocasió, la dona va baixar del vehicle per acostar-se a les seves potencials víctimes, aparentment per a observar si portaven rellotges o joies del seu interès.

Finalment, i després de seguir-los durant gairebé una hora, el vehicle es va aturar i la dona va baixar del mateix, deixant la porta oberta. De seguida es va acostar a un home d’avançada edat i va abraçar-lo mentre iniciava una conversa amb ell.

Els agents van poder veure com l’home intentava treure’s la dona de sobre, moment en el qual aquesta li ha estirat el rellotge que portava, obrint-se un forcejament entre ambdós. La dona no deixava anar el braç de la víctima fins al punt d’anar-lo conduint, a la força, fins al cotxe on es trobava el seu acompanyant.

En aquell moment, la dona va aconseguir sostreure-li el rellotge a la víctima i començar la fugida. Paral·lelament, els policies van veure com el conductor del vehicle obria la porta amb la intenció de sortir a auxiliar a la seva companya per assegurar-se que la víctima no pogués recuperar el seu rellotge.

Davant d’aquests fets, els agents actuants van intervenir auxiliant a la víctima i interceptant l’autora material del robatori i el seu ajudant.
Per tot plegat, les dues persones, de 23 i 21 anys i d’origen romanès, van ser detingudes per un delicte de robatori amb violència.

Les dues persones acumulen un gran nombre d’antecedents policials en delictes de la mateixa naturalesa.

Es dona la circumstància que la dona tenia pendent un requeriment de detenció policial per uns fets similars ocorreguts el passat 31 de juliol a la localitat veïna de Sta. Cristina d’Aro, a més d’altres requeriments menors.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.