Ivet Martos, guanyadora de Catalunya del concurs Coca-cola, gaudeix del premi a Madrid

L’alumna de l’IES Ridaura de Castell d’Aro va quedar primera de Catalunya en el concurs de redacció Joves Talents de la Fundació Coca-Cola

En la 61a edició del Concurs de Redacció Joves Talents de la Fundació Coca-Cola, que es va celebrar a la primavera i és el certamen de literatura juvenil més antic d’Espanya, Ivet Martos, que l’any vinent cursarà 3r d’ESO a l’IES Ridaura de Castell d’Aro, en el mes de març va participar en la fase provincial, on va quedar primera.

Aquest èxit li va permetre entrar a la fase autonòmica i aspirar al premi al millor treball de Catalunya, que també va aconseguir.

Del 24 al 27 de juny, els 20 guanyadors i guanyadores autonòmics i d’idiomes van desplaçar-se fins a Madrid, acompanyats de professors i professores dels seus respectius centres, per a gaudir del seu premi i viure l’experiència Coca-Cola, ‘Héroes de Tinta’, un viatge que inclou activitats d’oci, culturals i formació d’alt nivell, entre altres sorpreses.

Podeu veure el vídeoresum aquí.

La mateixa Ivet també ens ha explicat, en primera persona i en el següent relat, la seva experiència:

“Aquest any vaig participar en el concurs de Coca-Cola (joves talents) i he estat premiada de la província de Girona i guanyadora de Catalunya.

Com a guanyadora autonòmica, el premi que vam obtenir va ser un viatge a Madrid, amb els altres vint-i-un escollits de totes les comunitats. La meva professora de català, la Maria Tomàs, em va acompanyar en aquest viatge com a representant de l’Institut Ridaura.

La meva experiència ha estat indescriptible i fascinant, també m’he sentit molt ben acollida per tota l’organització.

Quan vam arribar a Madrid, vam fer moltíssimes activitats amb els altres joves premiats. La més destacada, va ser un curs de creació literària amb la gran novel·lista Laura Espido Freire i el dramaturg Nando López, al Círculo de Bellas Artes. En aquest curs es van desenvolupar amb especificitat les claus per escriure un bon relat; i els consells i les eines necessàries per transmetre al lector els nostres pensaments amb claredat. Amb els meus companys, ens vam poder conèixer més perquè ens van fer redactar, i posteriorment compartir amb els altres, les nostres autobiografies.

A més a més, vam anar a veure el mag Pop al Teatro Apolo, vam fer un taller de show cooking, vam visitar l’Ikono i vam dur a terme un escape room.

L’últim dia vam assistir a la gala, presentada per les locutores del programa “Estirando el xicle”, que es va celebrar a la Real Academia de las Bellas Artes de San Fernando. En aquesta cerimònia es van descobrir els finalistes, vam obtenir un obsequi i ens va rebre per sorpresa el cantant David Rees.

Sens dubte, ha estat el millor viatge que he fet mai, ja que ha sigut una estada on hem pogut gaudir d’uns dies molt intensos. Alhora també considero que l’aprenentatge hi ha jugat un paper molt important, ja que he pogut adquirir nous coneixements dels meus companys amb qui ens unia una causa fonamental: l’amor a l’escriptura”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.