Diversos mitjans aeris i terrestres, aquest dissabte, refrescaran la zona i vigilaran les represes

Les famílies desallotjades han pogut passar la nit a casa

A partir de les vuit del matí, alguns mitjans aeris han tornat a la zona de l’incendi per refrescar la zona i vigilar les represes. També es mantenen diversos mitjans terrestres sobre el terreny.

Les persones que havien estat desallotjades preventivament ja han pogut passar la nit a casa seva.

Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat l’incendi forestal de Castell d’Aro cap a les onze de la nit i ara es treballa per a declarar la seva extinció.

El foc havia començat abans de les 13 h i va afectar zona de vegetació, propera a urbanitzacions i nuclis de població, entre Castell d’Aro i Santa Cristina d’Aro. Preventivament, va ser desallotjat part del residencial Club Golf Masnou i la urbanització de La Coma a Castell-Platja d’Aro, i al terme de Santa Cristina d’Aro, de la urbanització de Les Teules, Can Batet, Can Riera i la zona de Vallvanera.

La pujada de les humitats i la retirada del vent a última hora del dia van facilitar en els efectius les tasques d’extinció. Es va poder tancar el flanc dret per evitar la seva obertura i es va mantenir estable el flanc esquerre, amb línia d’aigua, eines manuals i maniobres amb foc tècnic.

Segons les últimes dades proporcionades aquest divendres pel cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 71,3 hectàrees de vegetació.

Durant la nit s’ha mantingut un dispositiu amb una trentena de camions d’aigua dels Bombers de la Generalitat remullant la zona i revisant el perímetre. També una quinzena de vehicles lleugers de coordinació i comandament amb efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal) i GROS (Grup Operatiu de Suport).

Caldrà revisar l’origen del foc, les tasques de prevenció i els protocols de seguretat

En les xarxes socials, l’alcalde, Maurici Jiménez, ha dit aquest dissabte a primera hora “S’aixeca el dia i avui es podrà veure el mal que ens va fer el foc d’ahir i els propers dies es faran reunions de seguiment i valoració de l’actuació durant l’emergència”.

El batlle també assenyala que caldrà revisar l’origen del foc, les tasques de prevenció i els protocols de seguretat.

En la seva publicació afegeix que “El que no es fa bé s’ha de fer millor, i el que es fa, però no quan toca cal replantejar-ho. Avui hem perdut prop de 70 ha. de bosc, per sort no s’ha perdut cap vida, però el risc ha estat molt elevat per la proximitat del foc amb àrees urbanes. També hem tingut la sort de ser l’únic foc actiu al territori, i els mitjans aportats per totes les administracions han estat ingents. Bombers segueixen vetllant perquè avui no revifi. Queda feina per fer, avui, i més endavant”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.