Recta final de l’exposició “Pablito, una mirada propera” amb imatges de la història local

Pot visitar-se a les sales d’exposició de la Masia Bas de Platja d’Aro fins al pròxim diumenge, 3 de juliol 

Coincidint amb el centenari del naixement del popular fotoperiodista, Pabro García Cartés -conegut per tothom com a Pablito, l’espai cultural municipal de la Masia Bas de Platja d’Aro acull l’exposició Pablito, una visió propera, organitzada per la Diputació de Girona. Aquesta és la primera itinerància de la mostra, després de la seva estrena a la Casa de Cultura de Girona a l’abril, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Es tracta d’una selecció d’una seixantena d’imatges captades pel fotògraf que mostren l’activitat social, política i artística de les comarques de Girona i la seva transformació al llarg de gairebé tres dècades. En aquesta ocasió, però, s’hi ha afegit una vintena de fotografies més del municipi, significatives de la seva vida turística, cultural i social dels anys 60, 70 i 80: la roda de fira del Magic Park, el concurs El amor se cita en Playa de Aro o la inauguració de les primeres galeries comercials, etc., que s’afegeixen a d’altres que ja incorporava d’origen la mostra, especialment del món de la nit a Platja d’Aro i de les actuacions d’artistes nacionals i internacionals a les seves discoteques.

L’exposició pot visitar-se aquest i el pròxim cap de setmana, fins al 3 de juliol, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Pablo García Cortés, Pablito (Almeria, 1922-Girona, 1999), es va establir definitivament a Girona a finals dels anys 50, després d’haver treballat com a fotògraf a Madrid i Barcelona. Entre els anys 1957 i 1984, es va acostar al món de la cultura, l’esport i l’oci nocturn gironins gràcies a la seva habilitat com a fotoperiodista, però també per la seva dimensió humana, i fruit d’això en va recollir un bon nombre de testimonis gràfics, que van ser publicats en mitjans com Dicen, Tele/eXpres, Los Sitios de Girona, L’Indépendant o Paris Match, i per les agències EFE i Europa Press. 

Pablito va ser, tal com l’ha definit el seu fill, Paul Garcia, un “influencer dels anys setanta” que va documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava amb imatges de personalitats, artistes i famosos d’arreu del món. 

L’activitat duta a terme per Pablito durant tres dècades a les comarques de Girona va generar un important fons fotogràfic integrat per més de 78.000 imatges i 50 objectes fotogràfics. L’any 1993 la Diputació de Girona i el mateix fotoperiodista van acordar l’ingrés d’aquest fons a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.