Prudència davant la calorada que pot batre rècords històrics de temperatura en el mes de maig

Des de la Generalitat de Catalunya recorden que els incendis ja no són només una cosa de l’estiu

L’Estació Meteorològica de Castell d’Aro, segons les dades que ofereix el Servei de Meteorologia de Catalunya, aquest dimecres ha registrat una temperatura màxima de 29 °C, un valor entre 4 i 5 graus més alt que en els darrers dies.

Si ho comparem amb el 18 de maig de l’any 2021, la temperatura màxima fa un any es va situar en els 21,8 °C. L’any 2020, el mateix dia, la temperatura màxim va situar-se en el 26,3 °C. L’any 2019, fa tres anys exactes, la temperatura màxima no va superar els 16,2 °C.

Les temperatures que s’esperen durant la segona meitat de setmana no seran les habituals per l’època. Una calorada que ja s’ha qualificat d’històrica perquè es podrien superar rècords històrics de temperatura en el mes de maig.

Davant d’aquesta situació, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, durant una visita aquest dimecres al Baix Empordà, ha demanat “prudència” i ha dit que cal ser “especialment curosos” tenint en compte la sequera i que venen dies amb “intensitat de calor”. El conseller ha dit que els diferents cossos de seguretat estan amb una atenció “permanent” i que “monitoren” totes les situacions. “Estem actius perquè sempre ho diem: el problema dels incendis ja no és només una qüestió de l’estiu sinó de tot l’any”, ha remarcat. En aquest sentit, ha dit que cal estar “alerta”. “Les recomanacions són les de sempre: prudència, prudència i prudència”, ha afegit (declaracions i foto del conseller extretes de l’ACN).

Segons la informació facilitada per la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural, el risc d’incendis al Baix Empordà, aquest dimecres, és baix. A altres zones de Catalunya es troben entre perill moderat i alt.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.