Desmantellat un cultiu de marihuana a Platja d’Aro amb un laboratori sofisticat per aconseguir collites exprés

El detingut utilitzava una tècnica innovadora en el cultiu coneguda com a ‘hidropònia’

La Policia Nacional i la Policia Local de Platja d’Aro han desmantellat un cultiu interior de marihuana a Platja d’Aro que tenia un laboratori sofisticat per aconseguir collites exprés. En l’operació els agents han detingut el responsable de la plantació i han interceptat 400 plantes amb un pes total de 107 quilograms.

El cultiu estava situat en un xalet de grans dimensions i utilitzava una tècnica de cultiu innovadora anomenada ‘hidropònia’ que consisteix a no tenir les plantes en terra sinó subjectades a una superfície i tenir les arrels connectades a un tub pel qual es subministra a la planta aigua i altres nutrients i s’obté un creixement més ràpid. La policia, a més, ha incoat al detingut un expedient d’expulsió del país.

La investigació es va iniciar a principis del mes de març, quan la policia va detectar a la comarca l’aparició de nous grups criminals procedents d’Europa de l’est que es dedicaven al tràfic de marihuana.

A la finca que investigaven es va realitzar un informe per part de tècnics especialistes d’una companyia elèctrica, que van constatar que el xalet estava enganxat clandestinament al fluid elèctric i que hi havia un consum desmesurat. La companyia va xifrar el frau en més de 100.000 euros.

Després d’examinar les proves presentades pels agents, el jutge va concedir l’autorització d’entrada i registre i en el transcurs d’aquest es van intervenir un total de 400 plantes de marihuana amb un pes total de 107 quilos i dues armes blanques.

La plantació hidropònica estava proveïda de multitud d’aparells d’aire condicionat ocults, focus, ventiladors i altres utensilis per a l’elaboració i cultiu exprés de cànnabis.

Els agents van procedir a la detenció del màxim responsable de la plantació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluids elèctrics i a més li van incoar un expedient d’expulsió del país.

La investigació ha estat duta a terme per agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local de Sant Feliu de Guíxols i de manera conjunta amb Policia Local de Platja d´Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.