Obert el punt de recollida d’ajuda humanitària

Gestionat per voluntaris i voluntàries, obre al matí i a la tarda i recullen roba, aliments i productes d’higiene, entre altres

Des de dissabte, cada dia, de 10 h a les 14 h i de 16 a 20 h, està operatiu el punt de recollida d’ajuda humanitària que s’envia a Ucraïna.

La recollida es fa a l’antic magatzem del Banc d’Aliments, a l’Avinguda Luxemburg, 38 de Platja d’Aro.

Es recullen:

  • Menjar en llauna o sec, arròs, pasta, llegums, farina, galetes, tomata, cafè, té, cacau, xocolata, tonyina o llet en pols. Menjar per animals.
  • Productes d’higiene i cura com sabó de cos o roba en pastilla, pasta de dents i raspall, compreses i bolquers, paper WC, mocadors de paper, venes, tisores o guants, entre altres.
  • Roba d’hivern, d’estiu, mantes, sacs de dormir, guants, roba interior, mitjons, gorres, entre altres. Si s’opta per donar roba, sobretot, cal que estigui neta i en perfectes condicions.
  • Material com llumins, casc metàl·lic d’obra o de plàstic, lots, piles, joguines, envasos o tapers de plàstic, tendes i carpes, bateries, fogonets, estris de cuina, plats de plàstic, gots de plàstic, coberts de plàstic.
  • No cal donar medicaments perquè s’encarrega l’ONG Farmamundi.

Grup de Whatsapp per estar informat

L’Ajuntament també ofereix un canal per estar informat de les accions que es coordinen amb la comunitat ucraïnesa, Protecció de Voluntariat Social de la població o l’Associació de Protecció Civil.

S’ha creat el Grup de Difusió de Whatsapp “No a les guerres, Sí a la Pau” i se’n pot formar part guardant en el telèfon el mòbil del Centre Cívic: 651.82.36.67. I enviant un missatge de Whatsapp dient que es vol formar part del grup. A través d’aquest grup s’informa de les necessitats que sorgeixen, es fan crides d’ajuda o s’expliquen les activitats que s’organitzen d’acompanyament i sensibilització.

Acolliment

També es pot col·laborar amb l’acolliment de persones refugiades. Es necessiten habitacions, pisos, etc., per poder acollir a famílies i persones. Cal ser conscient del que implica acollir a una persona refugiada a casa. Si alguna família vol oferir algun recurs residencial o ser família d’acollida ha de posar-se en contacte amb el Centre Cívic Vicenç Bou a través del correu electrònic ccivic@platjadaro.com, el telèfon 651.82.36.67 o dirigint-se personalment en el centre situat en el carrer Escoles, 2 de Platja d’Aro.

Donatius econòmics

Els donatius econòmics es vehiculen a través de diverses ONG que han activat plans especials per atendre la població ucraïnesa com Acció Contra la Fan, Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR, Creu Roja, Farmamundi, Metges del Món, Oxfam Intermón, Unicef, Save de Children, Comissió Espanyola d’ajuda al Refugiat o Fons Català de Cooperació, entre altres.

Suport de tota mena a la comunitat ucraïnesa i russa de Castell-Platja d’Aro

A Castell-Platja d’Aro hi ha unes 300 persones empadronades procedents d’Ucraïna i més de 800 procedents de Rússia. Les accions que s’han posat en marxa en clau local volen atendre a ambdues comunitats perquè totes dues estan patint molt per la situació actual. Una ferma aposta per fomentar la cultura de la Pau, el diàleg o la comprensió per tal de millorar la qualitat de vida de la població.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.