Castell-Platja d’Aro es mobilitza per donar suport a Ucraïna i països veïns

Aquest migdia s’han presentat les iniciatives promogudes per l’Ajuntament i la comunitat de famílies ucraïneses del municipi on viuen prop de dues-centes persones del país

Les accions municipals de suport a Ucraïna i països veïns consisteixen en recollida de material vehiculada a través del Consolat d’Ucraïna a Barcelona; difusió de les ONG amb les quals es pot col·laborar econòmicament (Fons Català de Cooperació, Creu Roja, Cáritas, Farmamundi o ACNUR); un programa d’acompanyament emocional a persones d’Ucraïna com també de Rússia amb la creació d’un grup destinat a persones ucraïneses, un grup destinat a persones russes i un grup mixt; una aportació directa de l’Ajuntament de 15.000 euros que gestionarà Creu Roja; formació específica dels professionals del consistori vinculats a l’atenció comunitària; i crida a l’acolliment i seguiment de les persones que ja han començat a arribar a la població provinents d’Ucraïna amb familiars en el municipi.

La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Benestar Social, Pilar Ferrero; l’alcalde, Maurici Jiménez; així com representants de l’Associació Voluntariat Social i Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi.

RECOLLIDA D’ALIMENTS I MATERIAL

Pel que fa a la recollida de material, s’ha habilitat l’antic magatzem del banc d’aliments municipal, situat en el carrer Luxemburg núm. 38 de Platja d’Aro. El local estarà obert a partir d’aquest dissabte, 5 de març, cada dia de la setmana, de 10 a 14 i de 16 a 20 h. De moment, se’n faran càrrec una desena de voluntàries.

Tot el material que es reculli es gestionarà a través de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la població i Creu Roja. Diverses àrees de l’Ajuntament treballaran de forma transversal al voltant d’aquesta qüestió.

➡️ Menjar necessari

Menjar en llauna o sec, arròs, pasta, llegums, farina, galetes, tomata, tonyina o llet en pols, entre altres.

➡️ Higiene personal

Sabó d’ús personal i per rentar la roba, pasta de dents i raspalls, compreses, bolquers per a infants i adults, paper higiènics o mocadors de paper, entre altres.

➡️ Roba i abric

Roba d’hivern i d’estiu per a grans i petits, mantes, sacs de dormir, guants, roba interior tèrmica, mitjons o gorres, entre altres.

➡️ Material divers

Llumins, escalfaplats, cascs metàl·lics d’obra o de plàstic, piles, fogonets o cuines portàtils, plats de plàstic, coberts de plàstic, gots de plàstic, tendes i carpes, bateries, estris de cuina, menjar per animals o joguines, entre altres.

APORTACIONS ECONÒMIQUES

L’Ajuntament també farà difusió de diverses ONG que han activat accions per ajudar a la població ucraïnesa.

➡️ FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ ha obert diferents comptes corrents on la ciutadania pot participar.

BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

➡️ CREU ROJA ha posat en marxa una campanya de Captació de Fons per ajudar a les persones afectades per la crisi d’Ucraïna conjuntament a la IFRC (Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja) i el CICR (Comitè Internacional de la Creu Roja), per poder continuar prestant servei a la societat civil. Es poden fer aportacions voluntàries.

https://www2.cruzroja.es/web/ahora/-/cruz-roja-crisis-ucrania

➡️ CÁRITAS ha habilitat un número de compte d’emergència per a donatius destinats a Càritas a Ucraïna.

CaixaBank, codi IBAN: ES31 2100 5731 7502 0026 6218

➡️ FARMAMUNDI envia medicació i material sanitari per atendre a la població. S’ha habilitat un compte corrent per fer donatius.

Bankinter, codi IBAN: ES36-0128-7632-7701-0001-2607

➡️ ACNUR també ha habilitat un compte corrent per a donar-los suport econòmic. Cal especificar que és pel conflicte d’Ucraïna.

ACOLLIMENT

D’altra banda, si hi ha persones que volen acollir a persones/ famílies, es poden dirigir a: comiteacollida.igualtat@gencat.cat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.