Concentració per solidaritzar-se amb Ucraïna i defensar la pau

Prop de 200 persones empadronades a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró són d’Ucraïna

A les set de la tarda, arreu de Catalunya, milers de ciutadanes i ciutadanes s’han concentrat davant dels ajuntaments per mostrar el seu rebuig a l’atac de Rússia a Ucraïna, dir no a la guerra i defensar la pau.

A Castell-Platja d’Aro, la concentració s’ha dut a terme a la plaça de la Casa de la Vila. Una crida conjunta de l’Ajuntament i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per condemnar de forma unànime qualsevol classe de conflicte i fer costat al poble ucraïnès.

Amb la bandera d’Ucraïna presidint l’acte, autoritats locals, membres de la comunitat ucraïnesa del municipi i els ciutadans que han assistit a l’acte han volgut fer sentir un crit unànime contra qualsevol mena de violència i, especialment, davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil d’Ucraïna, que va començar dijous de la setmana passada, 24 de febrer, provocant nombroses víctimes civils i militars.

S’ha exigit la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau. També s’ha reclamat a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, que adopti les mesures necessàries per a cessar la violència a Ucraïna i apel·li al diàleg i a la mediació per assolir una solució pacífica al conflicte a Ucraïna.

Amb l’inici de la guerra, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya, amb l’adhesió de l’ACM i els ajuntaments, va fer pública una declaració en relació amb el conflicte a Ucraïna, condemnant l’atac de Rússia a Ucraïna, fent un prec a favor del diàleg i exigint a la Unió Europea que faci de mediadora per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme. Podeu llegir la declaració aquí.

L’acte s’ha acabat amb un minut de silenci en record de les víctimes.

En paral·lel, l’Ajuntament i la comunitat ucraïnesa de Castell-Platja d’Aro, formada per prop de 200 persones, han començat a coordinar diverses actuacions per a fer una recollida solidària de material humanitari per fer-lo arribar a Ucraïna i mostrar el màxim suport a les famílies ucraïneses que viuen aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.