Sense mascareta a l’exterior a partir d’avui amb algunes excepcions

L’obligació de dur mascareta a l’aire lliure es va establir just abans de Nadal

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar aquest dimecres el decret que estableix la fi de les mascaretes en espais exteriors i la mesura ha entrat en vigor la mitjanit d’aquest dijous. Per tant, les persones majors de sis anys ja no tenen l’obligació de dur la mascareta a l’aire lliure. Tampoc als patis de les escoles.

Les úniques excepcions que fixa el decret són els esdeveniments multitudinaris encara que siguin a l’exterior així com les andanes i estacions de transport. Concretament, la norma diu que serà obligatori l’ús de mascareta en esdeveniments multitudinaris que siguin a l’aire lliure quan els assistents estiguin drets. Quan estiguin asseguts, l’hauran de dur quan no puguin mantenir una distància de metre i mig, a excepció que siguin convivents.

El decret subratlla que també caldrà continuar utilitzant mascareta en espais tancats d’ús públic així com en els mitjans de transport o vehicles públics i privats si els ocupants dels vehicles no conviuen en el mateix domicili. En espais tancats d’embarcacions serà obligatòria quan no es pugui mantenir la distància de metre i mig.

El text publicat al BOE aquest dimecres, que es pot consultar aquí, justifica la decisió de retirar la mascareta a l’aire lliure a partir d’aquest dijous, 10 de febrer, per “l’adequació del seu ús a l’evolució favorable de la situació pandèmica actual”. “S’observa un descens estable i ràpid de la incidència” des del 21 de gener, argumenta el decret.

L’aplicació de la nova situació a les escoles

En les darreres hores, davant els dubtes i neguits de les famílies, les escoles han informat les famílies sobre els canvis en l’obligatorietat de l’ús de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

En l’àmbit dels centres educatius, no cal fer ús de la mascareta en aquestes situacions:

  • Al pati o a altres espais exteriors dels centres educatius.
  • A les excursions i sortides a l’aire lliure. Sí que serà necessari fer-la servir durant el desplaçament si s’utilitza algun mitjà de transport públic o privat (autocar, tren, metro…).
  • Als espais exteriors durant les colònies o altres estades amb pernoctació.

Als espais interiors caldrà continuar fent ús de la mascareta, exceptuant en el moment de l’àpat al menjador escolar o quan es faci alguna activitat que n’impedeix l’ús (activitat física d’alta intensitat, tocar la flauta…), malgrat que es recomana que aquestes activitats es facin a l’exterior sempre que sigui possible.

Imatge de portada extreta de Freepik

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.