«Dones il·lustres, dones il·lustradores» incorpora tres noves icones femenines aquest 2022

L’exposició es pot visitar a Girona tot el mes de febrer dins dels actes de la Setmana dels Rahola

En el marc de la programació de la Setmana dels Rahola s’ofereixen dues exposicions.

Per una part, «Dones il·lustres, dones il·lustradores», que ja està oberta al públic i es pot visitar tot el mes de febrer a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Aquesta exposició, ideada i produïda per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, va guanyar el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional de l’anterior edició dels Premis Carles Rahola.

Catorze il·lustradores han fet el retrat de catorze dones que són un referent per les seves aportacions en coneixement, reivindicacions o lluites socials.  

A les deu primeres imatges creades el 2020, l’any passat se n’hi van afegir dues més; i aquest 2022 la col·lecció s’amplia a l’escriptora afganesa establerta a Catalunya, Nadia Ghulam; i a les nord-americanes Marsha P. Johnson i Sylvia Rivera, considerades dues de les activistes més importants del moviment LGTBI; il·lustrades per Amaia Arrazola i Arantxa Recio Parra HARSA, respectivament.

Podeu visitar el web de l’exposició aquí.

L’altra mostra que es podrà veure dins de la programació de La Setmana dels Rahola serà l’exposició «RaholaFoto2021. Fotografies presentades a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local» presenta una selecció dels treballs presentats en l’edició anterior dels premis en la categoria de millor fotografia de premsa, la majoria de les quals amb la COVID‑19 com a protagonista principal. Es podrà visitar del 14 de febrer al 18 de març a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.  

La presentació de la Setmana dels Rahola 2022

La Setmana dels Rahola

La Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, arriba als deu anys. Per commemorar l’efemèride, l’edició d’enguany ha programat cinc activitats de primer nivell, amb veus molt rellevants i variades en l’àmbit periodístic i comunicatiu de casa nostra. Es tracta de Jordi Basté, Vicenç Lozano, Patrícia Plaja, Tomàs Molina, Isaki Lacuesta, Imma Merino, Pep Prieto i Àngel Quintana. 

Els actes de la X Setmana dels Rahola, que tindran lloc els dies 14, 15, 16, 19 i 21 de febrer, es repartiran entre la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Estan oberts a tothom, però cal  inscripció prèvia a causa de la pandèmia. Es pot fer a través de la web següent: 

https://www.premiscarlesrahola.cat/setmana-dels-rahola-2022/inscripcions. Els actes es podran seguir en streaming per l’enllaç: http://www.ddgi.cat/endirecte. 

Cinc converses 

Jordi Basté encetarà l’edició d’enguany amb la conversa «Un animal de ràdio» el dilluns 14 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El conductor d’El món a RAC1, el programa de ràdio més escoltat a Catalunya, parlarà amb la periodista Marta Gibert sobre les claus de l’èxit del seu magazín matinal i compartirà el seu punt de vista sobre el periodisme actual.  

L’endemà, el dimarts 15 de febrer, també a les 6 de la tarda, Vicenç Lozano protagonitzarà la conversa «Que Déu ens agafi confessats», en la qual intentarà posar llum a les interioritats del Vaticà. L’autor del best-seller Intrigues i poder al Vaticà (2021) en parlarà amb la periodista Neus Bonet a l’auditori gran de la Biblioteca Pública Carles Rahola.  

Sota el títol «Una periodista al faristol», Patrícia Plaja reflexionarà sobre la seva trajectòria professional i sobre la seva experiència actual, com a portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya. Ho farà amb una conversa amb el periodista Dani Vilà, a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, el dimecres 16 de febrer, a les 6 de la tarda.  

Tomàs Molina serà el protagonista de la conversa «Negar l’evidència. Quan la política entra en el periodisme», el dissabte 19 de febrer, a les 12 del migdia, també a l’aula magna de la Casa de Cultura. El conegut «home del temps» de Televisió de Catalunya parlarà amb la periodista Cristina Valentí sobre els efectes que el canvi climàtic ja està tenint en el nostre planeta.  

Finalment, el dilluns 21 de febrer, a les 6 de la tarda, quatre apassionats del cinema com són Isaki Lacuesta, Imma Merino, Pep Prieto i Àngel Quintana conversaran sobre els lligams entre el periodisme i la crítica cinematogràfica en «Un debat de pel·lícula». L’acte tindrà lloc a l’auditori gran de la Biblioteca Pública Carles Rahola.  

La X Setmana dels Rahola culminarà amb la gala de lliurament dels XIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 24 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. El periodista i presentador del programa de RAC1 Vostè primer, Marc Giró, serà l’encarregat de conduir la gala, en la qual s’anunciaran els noms dels guanyadors de les set categories i de la beca Carles Rahola, i es lliuraran els guardons.  

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.