Mon Pare 2017

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Mon Pare 2017 de
Les Vinyes del Convent – D.O Terra Alta

Vi : Mon Pare 2017 – Garnatxa negra, Syrah, Cabernet Sauvignon – 18,90€

Les Vinyes del Convent –  D.O Terra Alta

Cançó : RESPECT – Areta Franklin

Ens traslladem a un dels paisatges més màgics de la Tarragona rural, a Horta de Sant Joan, allà s’ubica una bodega molt maca i moderna, Les Vinyes del Convent, que alberga en el seu interior la rèplica del claustre del Convent de Sant Salvador, un lloc on els templers l’any 1296 van redactar els Costums, d’aquí ve el nom d’un dels seus vins, Els Costums, un de blanc i un de negre, tots dos elaborats amb garnatxa alta, una varietat recuperada que és autòctona d’aquella zona.

Elías Gil és l’actual propietari i quarta generació de viticultors, la família Gil, es dedica al món del vi des del 1769, quan el besavi Ramon Gil,  va començar a cultivar la vinya i a vendre el vi, va ser el i la seva dona Manuela que van treballar molt de valent per construir la casa familiar on han nascut totes les generacions posteriors,  Ramon va canviar la tradició que hi ha a Catalunya, de deixar la casa a l’hereu i li deixar al petit,  a l’Antonio Gil, home amb una gran visió empresarial, que va continuar fent créixer el negoci familiar, comprant també la millor selecció del raïm als viticultors de la zona, la tercera generació la va encapçalar el Rodrigo Gil, pare d’Elías Gil, pioner en la instal.lació de maquinària moderna i que es va fer fort amb la venda del vi a granel, però que malauradament va morir molt jove.

Elías,  juntament amb el seu germà tenen la Bodega Vinícola de Gandesa, però l’Elias home  valent, inquiet i emprenedor el 2017 vol rendir homenatge a la família Gil, a tot que el cognom Gil comporta i vol complir el seu somni, un somni ple d’esforç i respecte com  el nom de la cançó, és llavors quan construeix la bodega Les Vinyes del Convent, a Horta de Sant Joan.

El vi que maridem amb la cançó “Respect” es diu Mon Pare, i és l’homenatge al pare que el va inculcar el respecte per la terra i pel treball a la vinya, un vi que també es presenta en un Màgnum amb una ampolla molt elegant, un vi que descriu el caràcter apassionat d’aquell pare, un vi que és el resultat d’un treball ben fet, sense presses, un vi que neix d’aquest respecte per la terra.

Fermentat amb el gra sencer perquè quedi imprès tot el caràcter del terroir, el Mon Pare té divuit mesos de criança en foudres de cinc mil litres, encara que després reposarà en ampolla durant sis mesos més abans de sortir a la venda.

Amb un color pruna intens i una llàgrima densa, el Mon Pare ens regala aromes a fruita negra madura, confitura de figues i  notes balsàmiques. En boca té una entrada voluminosa i és molt sedós al paladar, un vi amb una gran estructura i amb molt bona tensió a pesar del seu temps d’envelliment. És elegant i té un molt bon final en boca.

Aquesta cançó “Respect”composta per l’Otis Redding i cantada per l’Areta Franklin, la reina del Soul, s’ha convertit fa unes setmanes en la  núm.1 a la revista  Rolling Stone, una cançó que parla d’una dona forta i segura de si mateixa, que es fa respectar, a mi em fa pensar en aquella dona, la Manuela, la besàvia de l’Elias, al camp, a la vinya, en un món d’homes, però sent respectada com un home més, d’aquí la valentia i l’orgull del qual pot presumir avui dia el Celler Les Vinyes del Convent.

Aprofita’n que on es situen les vinyes que donen vida a aquest vi fan les jornades del xai al mes d’octubre, he volgut donar una altra visió diferent i menys coneguda del xai, en forma de croquetes, així que el plat que maridem amb aquest vi, són unes croquetes de xai, amb una textura cremosa, ideal per un vi intens, de taní madur i molt golós.

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent.  Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.