Espai de Creixement Personal

Soroll mental

De què parlem quan ens referim al soroll mental?

Les dues paraules parlen per si mateixes. Soroll és un conjunt de sons inharmoniosos de qualsevol mena que no sigui veu humana, animal o instrument musical. Mental, ja sabem que es refereix a la ment.

Amb aquesta definició es pot entendre que, tot allò que introduïm en el nostre cap en forma de pensaments que ens porten a una condició de temps que no és l’ara i aquí i, que ens omplen de preocupacions inútils, aquest soroll mental només ens perjudica.

Moltes vegades vivim en els nostres pensaments, en lloc de sentir i de fluir, aquí i ara. Passi el que passi, hauríem primer de respirar profundament i, si no podem estar de seguida pel “problema” que es presenta, deixem-ho per un altre moment.

En aquest espai temporal no hem de dedicar la mínima energia a cap pensament, perquè són aquests, el soroll mental, que ens alimenten d’alarmisme, de pessimisme, i ens fan caure en un abisme de malentesos, de conjectures, de malestar, de conclusions no certes que, quan més les pensem, més les atraiem. Perquè els pensaments tenen força, atraiem tot el que pensem, sobretot situacions a on governa la por.

Fa temps vaig escriure que l’Univers manifesta tot el que sentim. Els pensaments ens provoquen sentiments, i les informacions i tot els “in-puts” exteriors, provoquen les nostres emocions.

Quasi sempre, la majoria dels humans, ens fixem en tot el que és “negatiu”, en tot el que ens provoca penes. Fem molt de cas i prestem la nostra total atenció a tot el que ens turmenta i a totes les frases que comencin amb un “i sí” o un “però”, tant si és per a nosaltres, com per alguna altra persona.

Aquests arguments, que la nostra ment crea i que es fan amos del nostre cervell, fent-li cas dia darrere dia, molt de temps, són el que ens provoquen la depressió (quan estem lligats al passat i vivim constantment en ell), l’ansietat (quan ens preocupem massa pel futur i vivim massa en la seva projecció), i qualsevol simptomatologia mental que ens enfonsa en una actitud totalment destructiva i perjudicial.

Personalment en lloc d’anar a un metge convencional i medicar-nos, entraria en una altra filosofia de vida. Per això la intel·ligència emocional, l’espiritualitat i qualsevol altra tècnica, com la meditació, absolutament imprescindible per a tot i tothom, és el que aconsello profundament de fer present en les nostres vides. Per evitar de perdre l’equilibri i el benestar cognitiu sense arribar a un trastorn important, agressiu i massa avançat.

Les meves recomanacions són:

➡️ Iniciar a meditar (meditació guiada de Louise Hay dels 21 dies): disciplina per aprendre a respirar amb consciència per viure en l'”aquí i ara”. Per aquesta raó, recomano també observar com viuen els animals i, si tinguéssim un (sobretot un gos), comenceu a contemplar-lo amb els ulls de la consciència. Amb la profunda respiració contemplar el SILENCI, per apagar la fressa cerebral que ens fa perdre el nostre centre.

➡️ Allunyar-nos de les persones “tòxiques”. Són persones que ens absorbeixen la nostra energia pura i ens omplen de la seva brossa mental.

➡️ Deixar de criticar, parlem “amb” algú i no “de” algú.

➡️ Caminen i, si fos possible, descalços a la platja o a l’herba per sentir el contacte amb la Terra (afavoreix al primer xacra).

➡️ Per deixar la ment en blanc, sense pensaments podem: mirar la llum d’una espelma; cantar i ballar; mirar a la tv un programa neutre, divertit, sense cap història de violència, tràgica, de por; anem al mirall i comencem a riure o parlem del que ens amoïna, com si estiguéssim parlant amb la persona interessada, i li diem tot el que ens ve al cap. Agafem un coixí i posant dins el cap, cridant fins a no tenir més veu, donant-li cops també.

➡️ Deixeu ajudar-vos de qui us estima, sense avergonyir-vos, sense por a ser jutjats.

Al mirall, ens podem mirar als ulls i dir-nos: “t’estimo, que puc fer per fer-te sentir més feliç?”- meditació guiada de Louise Hay dels 21 dies.

Tots aquests consells no tenen preu, un perquè no es paguen, dos perquè de tota la vida han funcionat, però estan soterrats per interessos.

El cas és que, de la forma que sigui, que ens pugui apropar a viure una nova VIDA, la que mereixem, qualsevol cosa, tema o persona que ens aporti tot això, benvingut sigui!

Recordem: SOM ENERGIA INFINITA en un cos prestat.

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Ús envio una gran abraçada de Llum.

NAMASTE

🌻 Raig de Sol

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.