El Baix Empordà és present a la Fira de Mostres de Girona amb 15 empreses

L’esdeveniment no s’ha pogut celebrar en els darrers dos anys per les restriccions relacionades amb la pandèmia

Fins a l’1 de novembre, Fira de Girona celebra la 59a edició del saló multisectorial gironí, amb la presència de 257 expositors. L’última edició es va celebrar l’any 2019.

Quinze empreses del Baix Empordà participen en el certamen. De la comarca hi ha representades onze poblacions diferents, algunes de la Vall d’Aro. La Fira de Mostres, situada a la zona del Parc de la Devesa, es manté com el gran aparador anual del sector econòmic de les comarques gironines i hi són presents la majoria dels sectors del teixit empresarial, que han contractat 7.535 m². S’hi concentren sectors de l’emprenedoria, serveis i mobilitat elèctrica (31%); construcció, decoració (28%); alimentació (22%); industrial i tecnològic (13%).

El saló multisectorial que organitza Fira de Girona es torna a celebrar després de dos anys d’absència per la pandèmia i és una de les activitats estrella de la programació de les Fires de Sant Narcís. Respecte a l’última edició (2019), té un 70% de l’ocupació amb un total de 257 expositors, l’esdeveniment passa a ser gratuït i té un format híbrid, on s’inclou una visita virtual de l’espai.

La Fira de Mostres obrirà d’aquest dijous fins dilluns, cada dia, de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. L’aforament màxim permès, en un mateix moment, és de 7.900 visitants. Paral·lelament hi haurà un centenar d’activitats i xerrades.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que “estem molt contents de tornar a celebrar la fira dos anys després tot i que el 2020 vam estar a prop d’organitzar-la”. Ara fa un any, l’enduriment de les restriccions anunciades pel govern català per contenir el contagi del virus va provocar, quinze dies abans, l’anul·lació de la Fira de Mostres, que ja havia de ser de mínims. Respecte al retorn de la Fira de Mostres, la directora de Fira de Girona subratlla que “tenir el 70% d’ocupació respecte al 2019 és una molt bona dada, ja que ens estem movent en les xifres d’altres esdeveniments firals que s’estan celebrant aquests dies”.

La Fira de Mostres de l’any 20219

Cunyat subratlla que tot i que s’han aixecat les restriccions “ens hem preparat per organitzar una fira segura, mantindrem tots els protocols per assegurar un espai lliure de covid”. Entre les mesures hi ha un reforçament de la ventilació, l’obligatorietat de la mascareta, un circuit recomanat per al visitant, presència de membres de la Creu Roja per guiar el públic i evitar aglomeracions i un sistema per controlar l’aforament. “En un mateix moment s’hi poden concentrar 7.900 visitants com a màxim, tots mantenint la distància de seguretat. Ho controlarem amb un sistema amb intel·ligència artificial que ens calcularà l’aforament al segon”. El 2019, l’assistència total va ser de 84.000 visitants en sis dies.

Una de les altres novetats d’aquesta edició és el format híbrid. S’ha creat un espai web gratuït pels expositors on poden bolcar el contingut que desitgin i també poden xatejar amb els clients. Aquesta plataforma funcionarà fins a la Fira de Mostres del 2022 i també es pot troba runa visita virtual de l’esdeveniment. “Durant aquest temps, com la majoria d’empreses i institucions, hem accelerat la transformació digital. Oferim un valor afegit tant pel client com pel visitant”, diu Cunyat.

El 59% dels expositors són de la província

Més enllà dels expositors, la Fira de Mostres es caracteritza per oferir més activitats paral·leles als visitants com l’Escenari Gastronòmic amb el segell Girona Excel·lent, el Saló de l’Emprenedoria, Tallers, xerrades i taules rodones.

El 80% d’expositors són fidels a aquesta cita i, a més, l’aposta pel territori gironí queda reflectida: el 59% dels expositors són de les comarques gironines i el 41% restant provenen d’altres punts del territori català i estatal.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.