Commemoració del 81è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys

L’acte de Castell d’Aro l’organitza la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya i s’ha convertit en un referent en el Baix Empordà

Un any més, la Plaça Lluís Companys de Castell d’Aro és l’escenari de l’acte que recorda l’afusellament del qui fou primer president del Parlament de Catalunya (1932-1933), ministre del Govern Espanyol (de juny a novembre de l’any 1933) i president de la Generalitat de Catalunya (1934-1940), durant la Segona República Espanyola.

Quan, el gener del 1939, les tropes franquistes estaven a punt d’entrar a Barcelona, Lluís Companys s’exilià a França. Fou fet pres a Labaule (Bretanya) per la policia secreta alemanya i, a requesta del General Franco, el govern de Hitler en concedí l’extradició. Després d’un consell de guerra sumaríssim, va ser afusellat el 15 d’octubre de 1940 al castell de Montjuïc, tal com s’explica en el web del Parlament de Catalunya.

L’acte d’homenatge d’aquest vespre a Castell d’Aro, organitzat per la secció local d’ERC, ha començat amb la música en directe del violoncel·lista, Jordi Ortega.

Tot seguit, el regidor, Joan Barceló, ha donat la benvinguda a tothom i ha recordat que fa vint-i-sis anys que se celebra ininterrompudament l’homenatge de Castell d’Aro.

A continuació han intervingut la regidora i portaveu d’ERC a Castell-Platja d’Aro, Montserrat Rovira, i Joan Olòriz, Doctor en Història i exdiputat d’ERC. La portaveu d’ERC, en aquesta ocasió, ha centrat el seu parlament en la figura de la segona esposa de Companys, Carme Ballester.

L’ofrena floral en el bust de Lluís Companys s’ha acompanyat d’El cant dels ocells de Pau Casals.

S’han disparat unes salves d’honor, s’ha interpretat l’himne nacional i l’homenatge s’ha tancat amb un refrigeri.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.