Coll de la Muralla

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Coll de la Muralla –
Celler Cal Pucolla – Rodonyà ( Alt Camp – Tarragona)

Vi : Coll de la Muralla – 100% Parellada – 14,00€ aprox.

Celler Cal Pucolla – Rodonyà ( Alt Camp – Tarragona)

Cançó : Message in a bottle – THE POLICE ( Reggae Rock )

Una vegada més us presentem un vi que amb la seva curta trajectòria, ja ha aconseguit un premi en un dels certàmens més importants dintre del món del vi, va ser l’any passat en plena pandèmia quan va rebre la medalla d’or dels premis TOP WINE.

El Celler Cal Pucolla és el projecte personal de Ferran Coll, que acompanyat pel seu fill en Josep Maria, i vinguem  d’una família que porta quatre generacions dedicades al camp, van decidir muntar el celler en un poble petit de l’Alt Camp, Rodonyà que amb poc més de cinc-cents habitants està molt lligat a la història de la policia catalana, ja que el 1712 al seu castell hi havia un destacament dels mossos d’esquadra.

No és per això que he triat The Police, és simplement que aquesta cançó que ben podria anar per altres vins, ja que totes les ampolles tenen històries per a explicar, penso que amb un celler jove, però amb una gran trajectòria de pagesia a l’esquena, amb vinyes velles ben treballades, amb la il.lusió d’un pare i un fill i també amb la il.lusió de qui rebre aquest vi, com jo, veig que porta un missatge sincer i pur, com els dos vins que elaboren, tots dos blancs, un monovarietal de macabeu i el que avui maridem cent per cent parellada, encara que aquest any també trauran vi negre al mercat, una família amb la filosofia d’oferir un preu just pel seu producte i amb consciència ecològica.

Són vins amb  personalitat pròpia, vins que fermenten en bótes de roure i reposen en bocois, sense dubte vins singulars que es desmarquen de les directrius que dicten les tendències actuals del mercat, vins que val molt la pena tastar-les perquè no ús deixaran indiferents.

El Coll de la Muralla, el nostre vi triat pel maridatge, és un monovarietal de parellada, la seva graduació és moderada, solament té dotze graus i a més està certificat en ecològic. El seu color és preciós, és un d’aquests grocs nets i brillants que a la vista ja t’expliquen coses interessants com l’acidesa.  Al nas trobem molta intensitat aromàtica, té molta fruita, trobes la pera a copa parada i en moure la copa també trobes les flors del camp com la camamilla, que el fa molt interessant.

En boca és untuós, pot ser aquest repòs en els bocois el fa molt diferent de d’altres que he tastat,  és delicat i l’equilibri que té és perfecte, jo diria que és un d’aquests vins que sempre has de tenir al frigorífic per si ve algú de sobte a casa teva, és un vi d’acolliment, de benvinguda, molt versàtil perquè ho pots maridar amb infinitat de coses, en definitiu, és un vi per gaudir dels moments i escoltar aquest missatge  dintre de l’ampolla, un missatge d’amor pel camp i desamor com la cançó, un missatge d’harmonia i sostenibilitat, un missatge que jo personalment, et recomano escoltar.

El plat que hem maridat amb el Coll de la Muralla és un arròs caldós de llobregant, un maridatge per llepar-se els dits. Que vagi de gust i fins al proper vi. Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.