AVISPERO 2019

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi AVISPERO 2019 de
Bodegas del Valle – D.O. Utiel – Requena.

Vi : AVISPERO 2019  – 100% BOBAL – 9,00€

Bodegas del Valle  – D.O. Utiel – Requena

Cançó : Mirlo Blanco – SHINOVA

Avispero, un nom que crida l’atenció, i a més si parlem d’un vi, concretament un rosat, un monovarietal de bobal de Bodegas del Valle, en la localitat de Los Cojos ( Requena), una zona on el principal motor de l’economia sense dubte és el vi, parlem de la Denominació d’origen Utiel-Requena, on la varietat de raïm bobal, una de les més plantades d’Espanya és la reina, l’Avispero és un vi elaborat per una parella de joves enòlegs, Ricardo del Valle i la seva xicota Mireia Vera, decidits, valents i molt treballadors, que amb quatre hectàrees de terreny i  poc més de tres anys hi han sabut crear una marca de qualitat com és Bodegas del Valle.

Ricardo del Valle, fill de viticultors, la seva família va fundar el celler  el 1947, quan el vi es venia a granel, el 1987 el celler tanca les portes, ja que va comença el moviment cooperativista i surt més a compte portar el raïm a la Cooperativa, la família té en propietat quaranta hectàrees de terreny plantat de vinyes que encara porten a la cooperativa, però és quan Ricardo fa la carrera d’enologia i coneix a la Mireia a la universitat que neix aquest projecte tan interessant, solament necessitaven les millors finques de la família, les millors orientades i aquelles vinyes velles d’aquell terreny de secà de baixa producció per començar a fer proves, parlem de l’any 2016 quan es fan aquelles primeres proves, avui el 2021, a la Fira del Vi Rock & Wine de Platja d’Aro van presentar l’Avispero que avui fem el maridatge i el Vera del Valle un cent per cent tempranillo, per nosaltres ull de llebre, amb tres de mesos de bóta nova que al mateix que el rosat de bobal va agradar i va sorprendre per la seva qualitat.

La Mireia en va explicar que va decidir estudiar enologia per casualitat, i que el món del vi li va enganxar molt , una noia que va deixar de corra en moto, una decisió llenç fàcil tenint en compte que era subcampiona del món de rallyes, i que es va dedicar en cos i ànima a aquest projecte en comú, un projecte de vida donada la seva joventut, la parella encara no té la trentena d’anys, dos mirlos blancs com la cançó. Vaig trobar que la Mireia és una persona poc comú que destaca sobre els altres, aquesta cançó va dedicada amb ella, a més parla  d’un escriptor valent que va fugir cap a  França el 1937 i que a París va seguir escrivint sota el pseudònim de Mirlo Blanco, diuen que les seves novel.les van inspirar a molts joves de l’època a ser el que realment volien ser, i això és el que tenen molt clar en Bodegas del Valle, són el que volen ser, viticultors i bodeguers. Amb poc més de set mil ampolles, apostant pels monovarietals i amb quatre vins al mercat, hem triat l’Avispero per ser el primer vi d’ells, el més autèntic, el rosat de bobal de tota la vida de Requena i per la seva frescor, tensió i cos, un vi molt singular que te capacitat per aguantar tot un dinar contundent i també per prendre a mitja tarda amb un aperitiu senzill, com ell, sense pretensions, però amb molta categoria.

Un bon plat  per acompanyar l’Avispero , és un plat de cachulí, un plat típic de Requena amb un sofregit de carn i patates que resulta deliciós maridat amb aquest rosat de bobal. Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent.

Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.