El Festival de Teatre Amateur de Girona al Baix Empordà

Palamós tornarà a ser una de les seus de l’esdeveniment que és considerat un dels millors festivals de teatre amateur del món

Les comarques gironines es converteixen d’avui fins dissabte en un gran escenari del teatre amateur nacional i internacional amb la celebració de la vint-i-unena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG).

Bona part de les representacions es faran a la ciutat de Girona, però també s’han programat espectacles a set municipis de comarques.

Aquest dijous, el Teatre La Gorga de Palamós acollirà l’obra ‘Unicornios’ de la companyia Unicornios Teatro de la població madrilenya Rivas-Vacíamadrid. Tretze actors i actrius, sota la direcció de Nieves Mateo, donen vida a una història de noranta minuts on quatre germans, que assisteixen al repartiment de les pertinences de la seva mare després del funeral, junts van descobrint fragments de la història familiar gràcies a una sèrie de cartes i objectes que donen veu a diferents personatges. En paral·lel, també es narra una altra història que transcorre en un bosc humit on la néta de la família emprèn la recerca d’un unicorn. Ambdues històries juntes s’acaben trobant per a resoldre l’enigma de la memòria. Una obra escrita per Amaranta Osorio. Les entrades es poden adquirir aquí.

El grup amb l’autora de l’obra, Amaranta Osorio (Imatges extretes del Facebook de la companyia)

Enguany, en el FITAG hi participen vint-i-set companyies. Després d’una edició en ple confinament (la de 2020), enguany, es recupera la presència de grups estrangers vinguts de l’Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia.

També torna a augmentar el nombre de companyies d’arreu de l’Estat espanyol amb propostes escèniques procedents d’Astúries, Castella i Lleó, Galícia, Navarra, Madrid, Andalusia o la Comunitat Valenciana. Pel que fa a les companyies catalanes, n’hi ha de Sant Julià de Ramis, Girona, Vilobí d’Onyar, Figueres, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Campdevànol, Terrassa o Calaf.

Dins el FITAG Municipis, s’han programat espectacles del festival a Palamós, Sant Pere Pescador, Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres i Llançà.

Amb el lema «The Fitag Flights Again, Welcome a board», el FITAG 2021 vol demostrar que «torna a aixecar el vol i a recuperar les il·lusions del primer dia» ha explicat el director del festival i actor, Martí Peraferrer. El FITAG l’organitza la Diputació de Girona amb el suport de diverses institucions, entitats i empreses.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.