FAGUS

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi FAGUS de les Bodegas Aragonesas – D.O Campo de Borja.

Vi : FAGUS – 100% Garnatxa – 21€

Bodegas Aragonesas  – D.O Campo de Borja

Cançó : Have you ever seen the rain? – Credence Clearwater Revival ( Swamp rock )

Bodegas Aragonesas, ubicada  a la Denominació d’Origen Campo de Borja l’anomenat “Imperi de la Garnatxa” una bodega que és funda el 1984 amb la fusió de dues cooperatives, la de Fuendejalón i la de Magallón, una bodega que a pesar de la seva magnitud, vuit-cents socis i tres mil dues-centes hectàrees de vinya, funciona com a una bodega familiar, el tracte proper i humà de l’òrgan directiu amb els socis és i ha sigut sempre el seu motor, fet que ha propiciat el lideratge en exportació i en vendes en l’àmbit nacional, encara que mantenen algunes tradicions que no volen perdre com la venda a granel i de proximitat.

Credence Clearwater Revival, encara no havien posat aquesta banda de rock, així que pensant en el Fagus, un vi sincer que expressa territori, aquest paisatge únic del qual agafa la seva tipicitat floral i l’estima amb el que és tractat, he triat la cançó “Have you ever seen the rain?”  de l’àlbum Pendulum del 1970, una cançó que surt a la banda sonora de la pel.licula Philadelphia, encara que es va utilitzar per a un film molt trist és una de les cançons més maques i més versionades del rock, una cançó que invita a veure el paisatge que tens a davant com el paisatge embotellat del Fagus, i com diu la cançó a observar aquests dies solejats de pluja i que a l’estiu al Campo de Borja sobre les vinyes ens regala una vista excepcional, sense dubte una melodia suau i melancòlica per un vi que et recorda que la vida és per gaudir-la minut a minut i beure-la glop a glop com si fos l’última vegada.

Bodegas Aragonesa pot presumir de la quantitat de vins premiats que té en la seva gamma, des de Coto de Hayas la marca referent i precursora de la bodega, passant per l’Azzulo i el Rozzulo, vins frizzantes amb una magnífica connexió amb la joventut, o el vi Garnatxes Centenàries un vi amb una relació qualitat-preu indiscutible, a l’últim concurs de  Garnatxes del Món, les seves garnatxes han obtingut sis medalles d’or i tres de plata, un reconeixement a la gran labor que fan tant al camp com al celler,  de fet parlant amb el Fernando Cura el director comercial, em dono compta que senten verdadera passió pel que fan, i això es transmet als vins, em parla dels tres enòlegs, de la seva màgia, en parla també de la resta de gent, de l’equip humà i és aquí quan veig també la grandesa d’aquesta bodega en la qual no importa el volum, sinó la qualitat.

Fagus és un vi d’autor, un vi amb ànima, un vi amb deu mesos de criança en bóta nova de roure francès, un coupage de tres anyades seleccionades i un color cirera intens, que ens descriu al nas una fruita vermella i negra amb notes especiades com la vainilla que ho fa deliciós, un vi delicat i elegant amb una entrada en boca potent i voluminosa fruit d’una garnatxa encisadora que reflecteix temps de maduresa i calma, temps de cura i melancolia com la cançó, un vi perfecte per gaudir del moment i d’una bona companyia.

Un bon plat  per acompanyar el Fagus, seria un conill a la caçadora, un plat molt saborós i molta saludable. Que vagi de gust i fins a la setmana vinent. Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.