Flor de Cayus

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el Vi Flor de Cayus de Bodegas Ainzón – D.O Campo de Borja.

Vi : Flor de Cayus – 100% Garnatxa – 14,00€

Bodegas Ainzón  – D.O Campo de Borja

Cançó : Somewhere only we know – KEANE ( Hard rock )

Aquesta setmana hem  viatjat a l’Imperi de la Garnatxa, a l’únic poble de la província de Zaragoza on es pot elaborar cava per estar dintre de la D.O Cava, Ainzón, un poble que va veure néixer la seva Cooperativa Santo Cristo de Ainzón el 1945 y que avui convertida en Bodegas Ainzón i dintra de la D.O Campo de Borja, vigila pels interessos dels seus socis de la mateixa manera que el faría un celler familiar, una bodega que elabora vins amb accent propi, com el seu nom Ainzón. El vi que avui maridem amb la cançó “Somewhere only we know”  el Flor de Cayus, és un monovarietal de garnatxa, fruit de l’enòleg Mario López, un artesà del vi que li agrada experimentar creant vins especials, vins d’autor, d’aquells vins singulars plens de matisos que depenent de l’anyada poden ser diferents, però sempre únics, un vi que com diu la cançó,  neix en un lloc que solament nosaltres els del Campo de Borja coneixem.

Bodegas Ainzón, va ser triada per quatre Master of Wine reconeguts per fer un projecte de quatre vins singulars, entre ells l’aragonès Fernando Mora soci de Mario López en Bodegas Frontonio i alguna més la idea era crear uns vins amb un ressò diferencial i el municipi de Ainzón d’on surt tot el raïm del celler ho té, van triar aquest raïm per la seva tipicitat floral, aquella garnatxa que pel terreny i un asseca extrem donava a la garnatxa una complexitat que no es donava als camps dels pobles del costat i que juntament amb els coneixements de Mario i amb la seva  personalitat de no marcar massa fusta als vins, de fer vins en el que la tensió de la garnatxa i l’acidesa quedés marcada, es notés la fresor i la fruita al primer glop.

La direcció de la bodega recau en Paola Espligares, una jove entusiasta del món del vi, ingenyer agrícola, enològa, màster en auditoria de comptes, i davant tot compromesa amb la seva feina i el seu entorn, després de treballar en Bodegas Borsao i d’altres llocs, aquesta jove hi ha aconseguit en poc més de cinc anys donar-li la volta al celler, fen un canvi de nom amb una visió moderna i actual, rodejar-se d’un equip jove, dinàmic i multidisciplinari, i posicionar el celler fora de les nostres fronteres, amb un setanta per cent destinat a l’exportació, sobretot al mercat anglès.

La col.lecció de vins d’autor està formada pel Flor de Cayus, medalla d’or al concurs Garnatxes del món, Terrazas del Moncayo de la qual no treuen vi cada anyada  i el Peñazuela el més novador i modern dels tres, però hi ha un vi que pot presumir de la gran connexió amb el públic jove i és el Flor de Añon, que amb la seva etiqueta de l’elefant  ja enamora, amb una frescor espectacular i que tenim la sort de poder presentar als joves que venen a la fira del vi Rock & Wine a Platja d’Aro. També ús dic que un dels millors moscatells que he tastat mai és d’ells i que per ser l’únic municipi de la província de Zaragoza que està dintre de la D.O Cava, també elaborant un cava de chardonnay i macabeu molt i molt bo.

Un bon plat  per acompanyar el Flor de Cayus, és un magret d’anec amb fruits vermells per tan personal. Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.