Detenen a Calonge tres persones per un furt amb el mètode “sembra”

El furt s’havia produït en un supermercat de Palamós

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració d’agents de la Policia Local de Calonge, van detenir dijous passat, 15 de juliol, tres homes, d’entre 23 i 61 anys, veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Ripollet, com a presumptes autors d’un delicte de furt i un delicte d’estafa bancària.

Durant el mateix dia 15 els Mossos van rebre l’avís que s’havia produït un furt a l’aparcament d’un supermercat de Palamós.

Els autors dels furts van utilitzar el mètode “sembra” que consisteix a llençar monedes a terra per fer creure a la víctima que són seves. D’aquesta manera creen una distracció que aprofiten per sostreure la bossa de mà o altres pertinences de l’interior dels vehicles.

Gràcies a la col·laboració ciutadana es va obtenir una descripció dels autors i del vehicle amb el qual circulaven. Cap al migdia, policies locals de Calonge va localitzar i aturar el vehicle sospitós i van alertar els Mossos.

Els policies van escorcollar el vehicle i van localitzar jocs de claus amb inscripcions que no corresponien a cap dels identificats, unes butlletes de loteria, joies i diners en efectiu.

Posteriorment els agents van localitzar una de les víctimes, una dona de 57 anys, que va denunciar que mentre carregava la compra del supermercat al seu vehicle, es va apropar un home i la va distreure amb unes monedes que hi havia a terra i seguidament dos homes li van sostreure la bossa de mà que tenia a l’interior del cotxe. Poc després va comprovar que li havien realitzat una extracció del compte bancari sense el seu consentiment per un import de 600 euros.

Davant les evidències els tres homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb els fets.

La investigació continua oberta a l’espera de determinar la procedència de part dels objectes localitzar dins el cotxe dels detinguts.

Els tres homes, que tenen antecedents per fets similars, van passar l’endemà dels fets a disposició  del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Evitar ser víctima d’aquest tipus de furts a la via pública

Per evitar ser víctima d’aquest tipus de furts a la via pública, els Mossos d’Esquadra aconsellen estar atent a les distraccions provocades per estranys i desconfiar de les persones que vulguin cridar l’atenció i vigilar les pertinences i sobretot les targetes o altres mitjans de pagament.

En cas de patir un furt cal trucar al 112, memoritzar el màxim de detalls possibles de l’autor/s i anul·lar les targetes com més aviat millor. Els cossos policials demanen la col·laboració ciutadana per conèixer els delictes i evitar-ne de posteriors.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.