Un triatló pioner a Europa amb milers de participants a Castell-Platja d’Aro

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim diumenge, 30 de maig, amb activitats complementàries que s’allargaran cinc dies

La pròxima setmana, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró serà la seu de la primera edició del Triatló Tradeinn de Llarga distància de les comarques de Girona i també l’estrena d’aquesta modalitat a Europa, en una temporada marcada per les restriccions de la COVID-19 i la suspensió d’esdeveniments. La prova es farà el diumenge, 30 de maig, amb la participació de més d’un miler de participants de tretze països i esdevindrà Campionat d’Espanya i també és puntuable en l’àmbit internacional.

L’organització ha explicat que hi ha confirmats 1.060 esportistes, majoritàriament catalans i de l’estat espanyol, si bé també hi ha representació d’un conjunt de 13 nacionalitats d’arreu del món. Alguns dels participants més destacats són la suïssa Emma Bilham (número 78 en el rànquing mundial); els britànics Nikki Bartlett i Joe Skipper (núm. 45 i 66, respectivament) o el danès Morten Brammer Olesen (núm. 73).

El Tradeinn International Triathlon 140.6INN mobilitzarà fins a 5.000 persones, entre acompanyats, equips tècnics i membres de l’organització.

La voluntat d’organitzadors i administracions és donar continuïtat a la prova els pròxims anys, però incrementant el nombre de places fins a les 2.000 o 3.000, un cop superada la pandèmia de la COVID-19. Les inscripcions per a l’edició de 2022 començaran l’1 de juliol d’enguany.

Una cursa molt exigent amb natació, bicicleta i cursa a peu

La prova es desenvoluparà en modalitat única de llarga distància. S’iniciarà amb 3,8 km de natació en aigües obertes, amb un temps màxim de 2 hores, en un recorregut abalisat davant el litoral de la Platja Gran de Platja d’Aro. La segona etapa són 180 km en bicicleta (que cal completar com a màxim 10 hores després de l’inici de la cursa) en un itinerari circular amb sortida i arribada a Platja d’Aro i que transcorre per 22 municipis (primer direcció nord -Calonge, La Bisbal d’Empordà i fins a Flaçà i Celrà -passant per davant la seu de Tradeinn- i després direcció sud per Cassà de la Selva, Llagostera, Tossa de Mar i fins a Sant Feliu de Guíxols abans de retornar al punt d’origen). Finalment, cursa a peu de 42,2 km en un circuit de quatre voltes dins el terme municipal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per algun dels seus punts més emblemàtics com el Parc dels Estany, el Passeig Marítim o l’Avinguda de S’Agaró per facilitar també el gaudi del públic, i que caldrà completar abans de 16 hores des del moment de l’inici de la competició.

30.000 euros en premis pels primers 10 classificats

S’estableixen tres especialitats en modalitat masculina i femenina: professionals, amateurs i paratriatletes. En la primera hi ha una dotació global de 30.000 euros per als 5 primers classificats en les dues modalitats (1r 7.000 euros, 2n 4.000 euros, 3r 2.500 euros, 4t 1.000 euros i 5è 500 euros). En amateurs es premiarà amb un cupó de 250 euros per a qualsevol botiga Tradeinn els i les primeres classificades en les 12 categories establertes per edats en trams de 5 anys cadascuna -de 18 a 24 anys i fins a 75-79 anys-. També seran guardonats les i els paratriatletes. La primera sortida serà a les 6.30 h i la previsió d’arribada dels primers atletes és a les 14.45 h i el límit màxim d’arribada a les 22.55 h.

Cinc jornades senceres d’activitat

La jornada de la cursa es complementarà amb cinc dies d’activitats. Una programació que inclou jornades tècniques, fira del corredor i l’acte final de lliurament de premis. Una gran cita esportiva que esdevé una gran oportunitat de promoció del territori, tant del municipi, com de la Costa Brava i del conjunt de les comarques de Girona.

El Palau d’Esports i Congressos acollirà aquestes activitats. El dijous se celebrarà la cerimònia d’inauguració. El dissabte al vespre està prevista una festa per a tots els competidors i acompanyants. La Fira del Corredor/a, de divendres a diumenge, estarà oberta a tothom amb la presència de 25 marques especialitzades que oferiran les seves novetats, productes i testos. El dia de la prova s’organitzarà la Finish Line Party, un espai dinamitzat i lúdic perquè acompanyants i visitants puguin animar als triatletes per convertir l’arribada de cada participant en un moment especial. I, finalment, el dilluns, 31 de maig, al migdia, se celebrarà la cerimònia de clausura i el lliurament de premis.

Una empresa gironina al capdavant de l’organització amb la implicació del territori

L’esdeveniment l’organitza Tradeinn, empresa amb seu a Celrà, especialitzada en la venda en línia de producte esportiu amb una oferta de més d’un milió de referències de 1.500 marques i 8 milions de clients registrats, amb una mitjana de 18.000 comandes diàries distribuïdes a 200 països arreu del món.

Justament, la seva capacitat logística i organitzativa ha facilitat un preu d’inscripció més ajustat, de 250 euros, uns 70 euros menys del que és habitual en aquest tipus de prova.

L’esdeveniment compta amb l’esponsorització de diverses marques especialitzades i el suport institucional de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Secretaria General de l’Esport, i la col·laboració dels ajuntaments per on transcorre la cursa en bicicleta.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.