Cinc ajuntaments presenten al·legacions en el Pla Director de protecció de la Costa Brava

Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge-Sant Antoni, Palamós i Palafrugell diuen que el text actual genera inseguretat jurídica i volen que es clarifiqui la normativa

Els Ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge-Sant Antoni, Palamós i Palafrugell, aquest matí, durant una roda de premsa a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila a Platja d’Aro, han anunciat la presentació d’un requeriment previ de vint-i-cinc pàgines d’al·legacions en el Pla director urbanístic de revisió dels sòls no urbanitzables del litoral gironí.

Les alcaldies i regidories d’Urbanisme de cada municipi consideren necessari el pla per regular la protecció del territori, però diuen que el text aprovat per la Generalitat de Catalunya, en el capítol de la interpretació paisatgística, és confús i crea inseguretat jurídica en els ajuntaments quan atorguen una llicència urbanística perquè permet una interpretació subjectiva de la norma, presenta moltes contradiccions i temen que la seva aplicació, que ja és vigent, pugui incórrer en reclamacions patrimonials i perjudici en els administradors.

Després de diverses reunions polítiques i tècniques en les últimes setmanes, els Ajuntaments confien que el govern català escoltarà les demandes dels cinc municipis, obrirà una via de diàleg amb ells i no caldrà arribar en els estaments judicials.

Les al·legacions abasten aspectes com la infracció al principi d’autonomia municipal, la vulneració de l’objecte de resolució del conseller de Territori i Sostenibilitat de 8 d’agost de 2014, la manca de competència per limitar el dret de propietat i sense la cobertura d’una llei prèvia, la vulneració del principi de seguretat jurídica, la vulneració del caràcter reglat de les llicències i els supòsits de responsabilitat patrimonial en perjudici de les administracions locals.

Els responsables polítics, de diferents colors polítics, també es queixen que la Generalitat ha tirat pel dret i ha incomplert el seu compromís de consensuar-lo amb els ajuntaments. Insisteixen que no és una posició en contra del departament, però volen que el text clarifiqui quin criteri han de seguir a l’hora de donar llicències i que els protegeixi a ells i els drets dels privats.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.