Castell-Platja d’Aro s’uneix a Decidim, la plataforma digital de participació ciutadana de la Diputació de Girona

La institució provincial estrena la plataforma després d’un parell d’anys en fase pilot i l’ampliació del nombre de municipis

Més de la meitat dels onze municipis que en formaran part de ‘Decidim’ són del Baix Empordà. Així mateix, cinc d’aquests municipis han participat en la fase pilot de Decidim, que es va iniciar a finals del 2018 (Mieres, Palafrugell, Palamós, la Tallada i Torroella de Montgrí). Durant aquest temps s’han anat fent valoracions qualitatives que han anat millorant les funcionalitats de l’eina a partir d’un grup de treball creat amb aquesta finalitat.

Els municipis que hi participaran per primera vegada seran els següents: Castell-Platja d’Aro, Girona, Llagostera, Bellcaire d’Empordà, Sils i Vilafant.

En el cas de Castell-Platja d’Aro servirà per seguir potenciant les polítiques de participació ciutadana que s’han desplegat en els darrers anys. L’espai dedicat al municipi s’està dotant de continguts com ara els Pressupostos Participatius. De moment, ja està operativa la possibilitat de registrar-se.

Als municipis inscrits per formar-ne part ja se’ls ha notificat la concessió. Aquesta setmana se’ls oferirà formació en relació amb la gestió inicial de l’eina i la setmana vinent cada un dels ajuntaments podrà accedir a la seva àrea personalitzada. Els ajuntaments inscrits, a més, rebran l’assessorament i el suport tecnològic permanent de la Diputació de Girona. 

A través d’aquesta eina electrònica, els ajuntaments podran donar l’oportunitat als veïns i veïnes de formar part de la presa de decisions polítiques en el si d’aquestes corporacions. En concret, podran engegar processos participatius, convocar assemblees periòdiques en un mateix àmbit o àrea, impulsar iniciatives individuals a través de la recollida de firmes digitals o realitzar consultes municipals, entre d’altres. Així mateix, esdevindrà un element de col·laboració, aprenentatge compartit i treball en xarxa entre la Diputació de Girona i els municipis que s’hi adhereixin.

Alinear les polítiques municipals amb les necessitats reals dels ciutadans

La plataforma Decidim es posa en funcionament després de prop de dos anys en fase pilot (diputacio-decidim.ddgi.cat). Una eina que pretén impulsar i facilitar les aportacions ciutadanes en la presa de decisions relacionades amb les polítiques públiques dels municipis. La plena operativitat de la plataforma s’emmarca en el nou Pla de Serveis d’Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la institució, aprovat en el ple ordinari del mes de desembre.

El vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, assenyala que la plataforma Decidim «era en diversos plans pilot» però que «ara es fa un pas endavant per poder-la obrir a tothom qui hi estigui interessat perquè pugui comptar amb el suport tècnic de la Diputació». A més, destaca que «es tracta d’un element clau per alinear les polítiques municipals amb les necessitats reals de la ciutadania, de manera que es puguin prendre decisions intel·ligents i implementades de forma adequada».

Les inscripcions estan obertes a tots els ajuntaments de la demarcació, els quals poden fer-ne la sol·licitud d’adhesió en qualsevol moment.

La plataforma Decidim està desenvolupada en codi lliure i obert. Es tracta d’un projecte col·laboratiu en el qual, a part de la Diputació de Girona, participen nombroses institucions tant catalanes com estatals i internacionals (https://decidim.org/usedby/).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.