Decau el confinament comarcal i novetats en diversos àmbits

Les noves restriccions estaran en vigor fins el Diumenge de Rams, inclòs

Aquest dilluns, 15 de març, han entrat en vigor les noves restriccions que van sortir publicades dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tal com s’explica en el document, les modificacions que s’han incorporat respecte a les restriccions dels últims dies són:

Mobilitat. Es manté la comarca com a àmbit territorial en el qual es permet la mobilitat personal, amb les excepcions justificades, si bé es permet que les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la que resideixen habitualment, sempre que es mantingui la integritat de l’esmentada bombolla i es compleixin les mesures relatives a reunions i trobades familiars i de caràcter social

Relacions socials. Es prorroga la limitació que implica, tant en l’àmbit públic com privat, una concentració màxima de sis persones, llevat que siguin convivents.

Tanmateix, en execució de l’Ordre comunicada del Ministeri de Sanitat d’11 de març de 2021 que declara com a actuacions coordinades en salut pública enfront de la COVID-19 les acordades en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del 10 de març amb motiu de la festivitat de Sant Josep i de la Setmana Santa, i que en aquest àmbit són més restrictives que les prorrogades, a partir del dia 26 de març canvia el règim de les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social en el sentit que en espais públics tancats es limiten a un màxim de quatre persones, llevat que es tracti de convivents, i en espais privats es limiten a convivents.

Activitat comercial. Poden obrir els establiments i locals comercials amb una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats, i els de més superfície sempre que acotin l’espai d’obertura al públic a l’esmentada superfície i redueixin l’aforament al 30% del que correspondria segons l’aforament total permès per llicència o autorització de l’activitat aplicat a aquesta superfície.

Es permet recuperar l’obertura dels establiments i locals comercials, com també l’activitat de mercats sedentaris i fires de mercat en cap de setmana.

Activitat cultural. Pel que fa a l’àmbit cultural, es permet que els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals puguin reprendre les activitats extraordinàries, més enllà de la programació ordinària. També s’autoritza el desenvolupament d’activitats de cultura popular i tradicional, organitzades per entitats públiques o entitats privades de base associativa, tant a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic com en espais tancats.

Activitat esportiva. Autorització del desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya. També es recupera la presència de públic (llevat d’algunes excepcions) en funció dels aforaments permesos i complint les mesures necessàries

Activitat de lleure. S’inclouen les activitats inclusives dirigides a persones amb discapacitat

Activitats del joc. Els salons de jocs, casinos i sales de bingo que, fins ara, no havien experimentat cap progressió cap a l’obertura, poden reobrir amb limitacions d’aforament però mantenint tancats els serveis de bar i restauració.

Podeu consultar aquí totes les restriccions que estaran en vigor fins a les fins a les 00:00 hores del dia 29 de març de 2021.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.